Coronavirus

Manifest de l’Assemblea pels drets socials del Garraf

ADS Garraf. Eix

ADS Garraf. Eix

Després de nou mesos de pandèmia, marcada per una gestió que poc ha tingut en compte a la classe treballadora i les seves necessitats, tenim un panorama desolador. Ara ens trobem amb un col·lapse sanitari i escolar i una crisi que serà insalvable per molts dels sectors més empobrits de la nostra societat.

Els desnonaments continuen fent fora famílies al carrer a un ritme vertiginós. L’atur creix sense parar, cada cop més famílies s'estan trobant sense recursos. ERTO que no arriben i ERO proliferant (1000 expedients en una setmana a Catalunya). Les mestres d’escola estan carregant amb el pes d’educar als infants en condicions lamentables (després d'un confinament per a infants i adolescents sense seguir la formació adequadament). Les sanitàries s’enfronten al col·lapse d’hospitals amb unes condicions laborals completament indignes. És insostenible. I com qui diu, si la classe treballadora no morim de Covid, morirem de gana.

Demanem responsabilitats tant a la Generalitat com a la Moncloa, i exigim que deixin de criminalitzar i reprimir el poble com si la culpa de la pandèmia fos nostra. Prou individualitzar la problemàtica.

I en conseqüència concretem:

• Aplicar mesures que garanteixin la subsistència de la classe treballadora en cas que fossin necessàries restriccions a la mobilitat o la limitació de l’activitat econòmica En concret, la suspensió de tots els desnonaments i dels pagaments de lloguers, hipoteques i  subministraments, així com la condonació de tots els deutes contrets a causa de la situació de pandèmia.

• Nul·litat de tots els ERTO i ERO realitzats per empreses amb beneficis i acomiadaments vinculats a les conseqüències de la Covid-19 i que siguin aquestes empreses qui es facin càrrec dels salaris de les treballadores.

• Aplicar mesures de distribució del treball, amb la reducció de la jornada laboral a 30 hores.

• Augment de les inspeccions de treball i de la seva rapidesa controlant la vulneració de drets laborals i el compliment de les mesures de seguretat mínimes.

• Nacionalització de serveis bàsics i d’empreses que proveeixen serveis essencials, així com la intervenció de tots els recursos necessaris del sector privat per fer front a la pandèmia i a les seves conseqüències en la classe treballadora.

• Internalitzacions dels serveis vinculats a l’empresa pública perquè cap empresa privada es lucri de la gestió de l’emergència sanitària.

• Garantir recursos suficients a tots els serveis que permetin el control, seguiment i contenció de la pandèmia. En aquest sentit, considerem vital subministrar gratuïtament a tota la població les mascaretes i els gels en dispensadors públics (especialment al transport).

• Acabar amb la militarització i el control policial que s’exerceix contra la població treballadora. Les multes imposades durant i després de l’estat d’alarma han estat una política altament classista, conferint a les persones amb recursos una carta blanca per a poder saltar-se les restriccions i castigant a les persones vulnerables  amb sancions abusives.

• L’aplicació d’una renda universal garantida que permeti el sosteniment de la vida per a tota la classe treballadora (independentment de la seva situació administrativa).

• Millors transports públics.

• Derogació de llei mordassa, fi de la repressió i retirada de la Generalitat en aquells casos que es presenta com a acusació.

• Ajuts per les AFA, i el seu reconeixement per a una educació més participativa.

• Activitats extraescolars a les quals hi pugui participar tothom independentment de la seva situació sòcioeconòmica.

• Regulació del preu de l'habitatge i posar els actius de la SAREB a disposició d'un parc públic d'habitatge.

Ens calen pobles i ciutats lliures de pobresa, lliures d'exclusió.

Ens cal un treball digne, que permeti la conciliació familiar.

Ens calen serveis públics i de qualitat.

Des de l'Assemblea pels Drets Socials del Garraf recolzarem i potenciarem qualsevol grup que treballi per assolir aquests objectius.

ARRAN VNG.
Sindicat COS i CGT Garraf-Alt Penedès.
Coordinadora d'AFA VNG
Sindicat de llogateres VNG.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!