Via pública

Pacifiquem / conflictuem o ignorem

Carrer Canigó. Eix

Carrer Canigó. Eix

Els veïns afectats veiem perplexos com de malament es poden fer les coses, per part dels qui decideixen modificar la utilització del que també és el nostre carrer.

Està clar que el primer i més important es la seguretat dels més menuts i dels seus acompanyants, fet que s’ha vist agreujat en els últims temps per aquesta maleïda pandèmia que tant mal ens està fent, per això es evident que alguna cosa s’havia de fer.

El que no entenem és perquè les decisions presses per part dels tècnics, polítics, o ves a saber qui, no han estat consensuades amb nosaltres, els veïns. No som part afectada? No hauríem de tenir dret a opinar? Algú ha pensat amb la gent gran, o els veïns amb mobilitat reduïda i d’altres discapacitats, que requereixen de l’ajut familiar i que haurien de poder accedir amb facilitat. Així doncs no comptem per a res, senzillament es pren una decisió i endavant, que si callen i no diuen res ja ho tenim fet!

És cert que la primera acció duta a terme per intentar regular el trànsit al carrer no va servir de gaire, l’experiència va ser nefasta, però en tot cas, vist ara, sembla més que fos una preparació per tenir l’excusa per passar a la següent acció.

Si més no, hagués estat bé comprovar quins eren veritablement els culpables del mal ús del carrer ignorant els senyals de prohibició, i haver sancionat sense miraments aquests infractors.

La crisis sanitària actual ens diu que és important la redistribució de l’espai públic per poder mantenir la distància social (tot i que s’hauria de veure qui ho aplica realment). Però, nosaltres ens preguntem si és necessari que aquesta redistribució afecti el tancament del carrer durant tot el dia, nit, caps de setmana i festius.

Fora de les hores d’entrada i sortida de l’escola, el carrer està bàsicament buit, els vianants disposen d’unes amplies voreres per on transitar sense cap mena de problema.

Actualment existeixen diferents mitjans manuals i automàtics, per poder controlar el pas de vehicles pel mateix, sense anar més lluny el gual que hi ha disposa d’un sistema de pilones accionades amb comandament, no es podria instal·lar un sistema similar, però manual, on l’agent de la policia local que controla el pas de la carretera, les accionés, un temps prudencial abans i després de l’entrada i sortida del centre?

També hi hauria la possibilitat de què, com en altres escoles del municipi, haguessin destinats dos agents de la policia local, un a l'inici del carrer barrant el pas, i l’altre en el mateix lloc on està situat actualment vigilant el pas de la carretera. Alguns centres de Vilanova disposen d’aquesta mesura (Divina Providència, Escola Pia.....) i en cap cas s’ha tallat la circulació dels carrers adjacents.

El carrer pertany a totes i tots, és cert, però cal no oblidar el dia a dia, el fet de perdre una vintena d’aparcaments pot semblar una ximpleria, però quan no disposes del mitjans, per poder deixar el teu vehicle en algun lloc proper (garatge, carrer...) i arribes al “també teu carrer”, després d’una jornada de treball qualsevol, potser ja no ho sembla tant.

No volem bancs, ni jardineres, ni una rambla per passejar, tenim dues places a menys de cent metres per poder fer-ho; no hi ha botigues, bars, restaurants, no hi ha cap centre comercial, ni cap possibilitat per que hi siguin, volem el carrer tal com estava, amb les actuacions que siguin necessàries per aconseguir un bon enteniment per a tots plegats.

Als veïns ens han ignorat, ningú ha demanat el nostre parer, se’ns ha imposat una decisió no consensuada i s’ha tirat pel dret.

Protestem i seguirem protestant, no afluixarem, anirem fins on calgui, volem que se’ns reconeguin els nostres drets i que es busqui una bona solució per a tots, com ja ha quedat clar, els carrers son de tots, però, aquest carrer també és nostre!!.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!