Ple municipal

El Ple aprova la moció per garantir els drets de les usuàries de les entitats bancàries

El ple ordinari de desembre ha estat precedit pel ple de la Defensora de la Ciutadania, en la que ha presentat la seva memòria de 2019. En aquesta memòria s’hi reflecteixen les principals problemàtiques que ha treballat la seva oficina, així com s’hi exposen tots els expedients en els que ha treballat. En el torn d’intervencions, el portaveu de SOM VNG Enver Aznar ha expressat la voluntat de la formació perquè la Defensora de la Ciutadania “exerceixi un rol molt més central pel que fa a la política i al dia a dia de la nostra ciutat” Per al regidor, la ciutat té problemàtiques cròniques, que “es venen denunciant durant tot el curs són reals, i acaben apareixent a les memòries”. La memòria de 2019 “parla dels problemes de mobilitat o de la via pública, perquè al final la falta de manteniment històrica dels carrers acaba portant a que sigui un motiu de queixa constant per part de la ciutadania”, ha afirmat Enver Aznar.
 
En l’apartat de mocions del ple, SOM VNG ha presentat una proposta de Iaioflautes per garantir els drets de les persones usuàries de les entitats bancàries. Segons ha explicat Enver Aznar, “arran de la crisi de 2008 gairebé totes les entitats bancàries van tancar oficines, i algunes les han transformat fins a ser irreconeixibles, i algunes directament disfuncionals. Al tancament també es va sumar les retallades en personal”. Aquesta situació ha empitjorat l’atenció al client, al que cal sumar que s’està avançant cap a la digitalització “sense tenir en compte als sectors de la població que estava acostumada a l’atenció de tota la vida i que tenen dificultats per fer servir les noves tecnologies” ha expressat el portaveu de SOM. Ara, amb la pandèmia, l’atenció personal s’ha reduït al mínim, amb els problemes que això representa per tota la gent que necessita ajuda per fer les operacions més senzilles. “De la mateixa manera que exigim una bona atenció ciutadana per part de l’administració pública, cal fer-ho també amb el sector privat, i concretament sobre el sector que té els diners de tothom”, ha conclòs el regidor.
 
Una altra moció a la que s’ha sumat SOM VNG ha estat la moció de suport al poble sahrauí, que ha estat presentada conjuntament amb la CUP, PSC, ERC i JxCat. Per a SOM es tracta d’una de les últimes colònies sense alliberar. Una colònia, concretament, sota administració espanyola i ocupada militarment pel Marroc, de la que s’espolien els seus recursos naturals. Davant d’això, tal com ha recalcat Enver Aznar, existeix una “tradició espanyola de mirar cap a un altre costat de tots els governs de l’Estat, siguin del color que sigui”. En la seva intervenció, el regidor ha volgut recordar que el poble sahrauí només compta amb els suport dels pobles, i que per això cal sumar-se a totes les accions del moviment solidari amb la seva lluita, concretament a la concentració del proper dimecres 16 a les 18:30, davant de la subdelegació del govern espanyol a Barcelona.
 
Pel que fa a la moció sobre Componentes presentada per diversos col·lectius i recollida pels grups que formen el govern, el portaveu d’Enver Aznar ha volgut recordar que “la lògica del totxo va portar a deixar construir en la zona industrial, i això ha acabat portant problemes de convivència”. Sobre els acords de la moció, el grup municipal ha manifestat no tenir res en contra, però sí que ha considerat un error l’enfocament que tenia la moció que es va presentar originalment, així com l’argumentari que s’ha fet servir per defensar-la, ja que contraposa el dret a la salut al dret al treball, i per al grup municipal són indestriable. De la mateixa manera, el regidor ha qualificat d’irresponsable la campanya per tancar la fàbrica, per les conseqüències que tindria en la pèrdua de llocs de treball, sobretot en la situació de crisi que vivim. També ha recordat que des dels darrers anys s’han anat fent estudis i informes, que han donat uns resultats clar, i que per tant, cal tenir coherència i acceptar els resultats d’aquests. “Més enllà del cas d'aquesta fàbrica ens hem de preguntar quin model industrial volem per la nostra ciutat, com apostem per una economia que generi llocs de treball de qualitat, i com avancem cap a una indústria verda" ha conclòs Enver Aznar.
 
En el ple també s’ha debatut una nova moció de C’s d’atac a la llengua catalana. Així ho ha expressat la regidora de SOM VNG Ester Franco. La regidora ha afirmat que “ens trobem davant de la típica moció de Ciudadanos sobre la llengua a les portes d’unes eleccions”. En aquesta ocasió, també, es suma la campanya contra la nova llei educativa promoguda pel govern de l’Estat. Per a la regidora, “aquesta campanya es centra, bàsicament, ens defensar els privilegis dels centres privats i concertats, concretament aquells que segreguen per sexe i per nivell de renda”. De la mateixa manera, la regidora ha volgut deixar constància que el conflicte sobre les llengües només existeix en les ments dels sectors més extremistes d’un cantó i un altre, i que el castellà en cap cas és una llengua perseguida.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!