Coronavirus

Surrealisme en auge!

ACN / Marina López

ACN / Marina López

Darrerament ha nascut una nova generació de surrealistes que no tenen res a envejar a Breton, Dalí, Duchamp o Buñuel. Tot i que les seves tècniques siguin diferents. Els nous surrealistes es diuen polítics i estan assessorats, pel que diuen, per comitès d’”experts”.

Aquestes festes van estrenar una de les seves darreres obres mestres, quan van limitar els horaris dels restaurants, Nadal, St. Esteve i Any Nou, de 13,30h a 15,30h. I la pregunta és: Estimats senyors i senyores que maneu! En aquest País. Qui comença a dinar el dia de Nadal, St. Esteve i Any Nou, a dos quarts de dues? Aviem, siguem seriosos, posats a fer, no hauria estat millor deixar obrir els restaurant de 14,30 a 16,30?, que són les mateixes hores!. I, aquets 3 dies “entranyables”, ser una mica esplèndids i allargar l’horari fins a les 5. No hauria estat una mica més “racional”? A la fi, últimament, tots els dies, de totes les setmana, de tots els mesos no hi ha cap problema perquè ens deixeu viatjar en tren o transport públic en general, en molts casos, amuntegats com sardines en llauna. En aquest cas, segons sembla, no passa res! ¿Oi?

Ara, com era més que previsible, tenim aquest nou confinament municipal; cosa que em sembla perfecte!; i, també, aquestes noves mesures afegides a les que ja teníem. I hi ha alguna que podria competir perfectament amb “Le chien andalou”, i, potser, el guanyaria. Em refereixo a aquells comerços “essencials” que poden obrir el cap de setmana:

“Entitats financeres”. És a dir, “els bancs” que amb prou feines obren els dies laborables. Amb això de la pandèmia han trobat el “xollo” perfecte per atendre encara pitjor, que ja és difícil, els seus clients. I ara ¿els bancs obriran el cap de setmana? ¡Sí!... ¡Segurament!

“Els concessionaris d’automòbils”. Bé, en aquest cas potser és del tot,  justificat que puguin obrir diumenge. Hi ha molta gent que quan es queda sense benzina es compra “directament” un cotxe nou. I si això passa en diumenge...

“Els centres d’estètica”. ¡Justificat del tot!. ¿A qui no li ha passat alguna vegada que, el diumenge, al aixecar-se del llit i mirar-se al mirall per rentar-se la cara, descobreix una nova “pota de gall” i ha d’anar d’“urgència” a l’esteticista? És un cas molt habitua!l”

I, “El centres de jardineria”. El mateix cas que l’anterior!. Un diumenge, la margarida que tens a la finestra del menjador, t’agafa un refredat! Coses que passen! I, clar, a la farmàcia no venen xarops per plantes! ¿On has d’anar? Doncs és clar! Al garden del costat de casa!

Ara bé, justament la Cultura, que el mes de setembre el Govern va declarar “bé essencial”, com el català, té “excepcions”. Com per exemple els llibres. Senyors i senyores polítics/ques siguem coherents!. Per què coll... s, en aquesta situació excepcional, un diumenge puc comprar un cotxe, però no puc comprar un llibre?

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Últims articles publicats


També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!