Ple municipal

SOM VNG qüestiona els canvis de requisits en la selecció de nova gerència d’AISSA

El ple ordinari de gener ha destacat pels dictàmens sobre la modificació de llocs de treball, com per la municipalització dels centres cívics. En el primer aspecte, la regidora Ester Franco ha explicat que es tracta d'una modificació que implica només unes àrees, i no en totes, quan s'està fent el procés de revalorització dels llocs de treball de tot el consistori. De la mateixa manera, també ha lamentat que es porti al ple sense informar prèviament a la representació sindical, tal com estableix el conveni col·lectiu.

Pel que fa a la municipalització dels centres cívics, SOM VNG ha votat a favor d'iniciar els tràmits per implementar-ho. Així ho ha expressat la regidora Ester Franco, afirmant que el grup municipal "sempre apostarà per la gestió pública dels serveis municipals perquè entenem que és la forma més eficient i de qualitat." Tot i això, ha expressat que perquè sigui així, cal garantir unes condicions laborals òptimes. Per tant, ha recordat que "cal que es compleixi amb els terminis legals per incorporar les places a la plantilla i no es quedin en els llimbs".

En el ple també ha destacat la renúncia de la regidora de la CUP Marta Guinda, que es va fer pública fa uns dies a la premsa. En la seva intervenció ha destacat la inacció del govern en matèria d'habitatge com a un dels detonants de la seva dimissió. El portaveu de SOM VNG Enver Aznar ha volgut expressar el seu suport a la regidora, reconeixent que aquest tipus de decisions no són gens fàcil. També ha afirmat que tot i les diferències en el ple, han estat moltes les coincidències en la lluita fora del consistori.

En l'apartat de mocions, en la proposta de C's de reconeixement de les treballadores del SAD. El Servei d'Atenció al Domicili, ha explicat la regidora d'Ester Franco, és un servei feminitzat, amb unes condicions de treball molt dures. I no només ho ha estat durant el temps de pandèmia, ha expressat, "sinó que són conseqüència de la precarietat laboral, dels contractes parcials i de la baixa retribució salarial del sector". Més enllà d'aquestes gratificacions condicionades, ha afirmat, "han de centrar-se en mesures concretes, que vagin des de les coses més bàsiques com la roba de treball i els equips de protecció individual adequats, dels que no disposen". Un aspecte cabdal, ha explicat, és el conveni col·lectiu. "AISSA és l'únic organisme autònom que no es troba sota l'empara del conveni col·lectiu de l'Ajuntament, sinó del conveni estatal, que té unes condicions per sota de la resta del consistori", ha exposat Ester Franco. La regidora ha finalitzat la seva intervenció expressant que "ens agradaria que la millora de les condicions laborals no sigui una promesa per al futur, sinó que es posi en marxa de forma immediata".

En el torn de preguntes, SOM VNG ha presentat una sobre el canvi en la gestió d'AISSA, i també sobre l'actuació del govern amb les persones sense llar en l'onada de fred. Pel que fa a AISSA, el grup municipal ha preguntat al govern pels canvis en els requisits en la convocatòria de la plaça de gerència de l'organisme autònom. En la formulació de la pregunta, la regidora Ester Franco ha explicat que en la convocatòria de 2018 era un requisit sine qua non l'experiència "en gerència o direcció de centres sanitaris o socioassistencials dedicats a tasques d'assistència primària, assistència a la gent gran i similars", segons apareixia en la convocatòria. En la convocatòria publicada el mes de juliol ha deixat de ser-ho, sent ara requisit demostrar experiència en la "gerència, direcció o coordinació d'ens del sector públic local social i/o sanitari". La resposta del govern ha estat que s'enviarà la informació sobre el canvi de criteri els dies vinents als grups municipals.

Pel que fa a l'actuació amb les persones sense llar, SOM VNG ha preguntat per les accions durant l'onada de fred, més enllà de les persones acollides en els mòduls de Sant Antoni. El govern, en la resposta, ha explicat el funcionament dels mòduls, però no ha pogut explicar les actuacions més enllà de l'allotjament de tres persones en les dites instal·lacions.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!