Corrupció

Destapem contractacions irregulars durant el govern del PSC i ICV

Al gener del 2020, la CUP Gelida presentava una denuncia a l’Oficina Antifrau de Catalunya arrel d’unes declaracions fetes en un ple municipal per l’alcaldessa Lluïsa Llop (ERC ), on admetia obertament, que durant la legislatura anterior (PSC i ICV ) s’havien produït pagaments en negre. Així mateix, l’alcaldessa, també admetia la situació irregular d’un treballador de l’ajuntament.

Després d’uns mesos d’investigacions, l’Oficina Antifrau de Catalunya, ha derivat la queixa al departament de treball, qui després d’unes investigacions, ha determinat que l’Ajuntament de Gelida havia de posar al dia les quotes de la seguretat social d’aquest treballador i pagar una multa per la constatació d’una contractació irregular.

Les irregularitats permeses per l’anterior alcalde socialista, el Sr. Lluís Valls han provocat, de moment, que l’Ajuntament de Gelida disposi d’uns 6000€  menys. Aquest import aproximat es divideix en uns 3000€ per actualitzar les tributacions de l’implicat i uns 3000€ més de multa.

La CUP Gelida, creu que aquest només és un petit exemple del que es podria demostrar en cas de produir-se una auditoria externa i independent a l’Ajuntament de Gelida. Malauradament, tots els grups amb representació política al consistori van votar en contra d’una moció perquè aquesta sortís endavant. 

Els cupaires també lamenten que l’equip de govern actual, encapçalat per la diputada penedesenca Lluïsa Llop, no hagi comunicat públicament aquest incident i s’hagi amagat a la ciutadania aquest cas. Gelida, tenia l’oportunitat de començar de 0 i trencar amb els rumors de les presumptes corrupteles socialistes i esdevenir un municipi totalment transparent. Malauradament, ERC, Gelida en Comú, Gelida per la República, Primàries Catalunya i el PSC no ho han volgut.

Des de l'assemblea local de la CUP Gelida, consideren la corrupció política un dels actes més reprobables i deshonestos que es poden cometre contra la ciutadania valent-se de l'erari públic.

La mala gestió dels que governaven abans i la manca de compromís per esclarir els fets dels que govern ara, és també, una mostra de la decadent vella política, de corporativisme entre partits a l'hora de tapar-se les vergonyes mútues, una espècie de pacte de no-agressió entre forces polítiques. Un joc del qual, nosaltres no hi formarem part.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!