Eleccions al Parlament

I els pilars del benestar?

Filo Martínez. Eix

Filo Martínez. Eix

Caldria que aquesta voluntat d’avançar sempre cap a una societat més justa fos l’obsessió de qualsevol govern, també a Catalunya. Durant molts anys, vam ser capaços de crear una base sòlida i unes prioritats clares per fer de la sanitat, l’educació, els serveis socials i tot allò que ens fa ser més autònoms com a persones els elements públics essencials de l’activitat política, pensant en una societat millor. Malauradament, s’han posicionat en l’esfera pública altres prioritats per part dels darrers governs a la Generalitat, perdent el focus en la gestió i la realitat del dia a dia, molt més dura encara amb la situació del COVID-19.

Minvant recursos, tant econòmics com professionals en sectors com l’ensenyament o els serveis socials, i privatitzat aspectes clau de la sanitat, per exemple, no hem anat en la bona direcció. I tot això, sense tenir en compte els esforços dels ajuntaments amb visió social, que han assumit en molts casos competències que no els pertocaven davant la situació.

Ens cal entendre la necessitat de col·laboració, de treball transversal, d’implicació col·lectiva en una nova estratègia que posi en el centre allò que realment importa: afrontar l’escenari social actual. Un escenari derivat del gran repte del COVID-19 que ens fa reflexionar i que també posa de relleu altres serveis que ens fan mes forts davant les adversitats, com l’esport i la cultura. Sempre ho han sigut, però cal que es reforcin en el context actual i que s’entenguin com eines de cohesió i de benestar emocional.

I finalment, és necessari tenir unes polítiques d’habitatge més socials, sense anar a la cua d’inversió per habitant con fins ara. Cal realment prioritzar, per posar un exemple,  la sortida al mercat dels lloguers socials d’habitatges buits dels grans tenidors, així com apostar fort per les rehabilitacions i l’augment dels ajuts al lloguer.

Tenim la oportunitat de centrar aquestes prioritats el proper 14 de febrer. Fem-ho!!

Filo Martínez
Membre candidatura socialista al Parlament

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!