Dia Internacional de la Dona

4a Jornada de la Dona dels Falcons de Vilanova

Recollida de productes a la Peixateria Vella. Eix

Recollida de productes a la Peixateria Vella. Eix

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona Treballadora, els Falcons de Vilanova van organitzar la 4a Jornada de la Dona, marcada per la situació actual on no estan permeses les actuacions de caràcter festiu i popular. Aquesta vegada, la campanya solidària ha estat per la recollida de productes de salut menstrual.

Dissabte al matí la Peixateria Vella va ser l'escenari d'una jornada sense precedents, en una edició sense la possibilitat d'actuacions, on les entitats i la ciutadania van demostrar una vegada més el poder de la col·laboració. Durant gairebé 4 hores els voluntaris i voluntàries es va poder atansar a fer les seves aportacions, fos amb donació de productes menstruals, donacions econòmiques o adquirint divers material cedit per les entitats col·laboradores. Bullanga Feminista, els Bordegassos de Vilanova, el Drac de la Geltrú, el Drac de Vilanova i la Geltrú, el Círcol Catòlic, l'Agrupació de Balls Populars, Can Pistraus, Festuc, Dansaires Vilanovins i els Falcons de Barcelona van ser les entitats i associacions que van col·laborar amb la jornada.

Totes aquestes aportacions han fet possible superar la barrera dels 1.000 €, i això que encara no s'ha tancat la campanya, ja que durant aquesta setmana encara es podran fer donacions. Un cop fet el recompte final, els Falcons de Vilanova faran una adquisició de productes necessaris i serà donat a l'Economat de Vilanova i la Geltrú.

Reconeixements

El reconeixement de la Dona d'Honor d'aquesta edició ha estat per la Maria Ràfols Rodríguez, creadora del projecte "Entelades" on fabriquen a mà compreses de tela reutilitzables amb materials orgànics i/o de proximitat. Un dels actes inclòs en aquesta Jornada de la Dona va ser una entrevista per aprofundir en el seu projecte -es pot recuperar aquesta a les xarxes socials de l'entitat-. Per altra banda, l'Economat de Vilanova i la Geltrú ha estat l'Associació d'Honor d'enguany, qui aporta ajuda i vetlla per persones en situació de vulnerabilitat, i han vist augmentat el nombre de famílies en aquesta situació durant els mesos de pandèmia.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!