Aquest any, SÍ a la Festa internacional del Treball

El quart estat (1901). Giuseppe Pellizza

El quart estat (1901). Giuseppe Pellizza

La data es va fixar en una sessió del Congrés Internacional Socialista, el juliol de 1889, amb la finalitat de concentrar, en un dia de lluita internacional, les reivindicacions  de la classe obrera enfront de la patronal.

Es va escollir per a commemorar la vaga general de Chicago i d’altres ciutats nord-americanes del 1 de maig de 1886, convocada per a reivindicar la jornada de 8 hores, jornada de vaga i protesta, que van seguir unes 200.000 persones.

Com a resultat de la repressió, 4 manifestants van ser condemnats a mort i executats.

El seu funeral va ser un acte massiu de repercussió internacional.

Desprès de dècades de lluita, ens trobem en els darrers anys amb una clara involució en els drets de la classe treballadora, les diferents reformes laborals han deixat la classe obrera més i més desprotegida, amb treballs cada cop més precaris, contractes brossa cada cop més efímers, una joventut amb una taxa inacceptable d’atur, contractacions dins una economia submergida que ens defrauden a totes, condicions infrahumanes de les persones migrades, escletxes salarials entre dones i homes totalment injustes i il·legals, i un llarg etcètera.

No oblidem que la classe treballadora som la majoria de la ciutadania, per tant aquestes condiciones tan precàries fan que la majoria de la població visqui en condicions inacceptables; condicions que s’ han vist agreujades per la pandèmia, que ha posat de manifest la vulnerabilitat d’ una sanitat pública esquilmada, d’un dret a l ‘ habitatge  desprotegit, d’uns maltractaments masclistes ignorats…

Malgrat les actual situació, no podem deixar que ens aïllin, que ens tornin solitàries, insolidàries, que ens tanquin en la nostra bombolla individual, no podem deixar de reivindicar, de protestar, de sortir al carrer.

Aquest 1r de maig, tothom al carrer a reivindicar una vida digna per a totes!!!

Neus Benavent i Vallès
Garraf per la República

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!