Solars abandonats

Reflexions sobre l’ultimàtum als propietaris de solars del Vendrell

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’ordenança de solars de la vila de Vendrell, té obert un altre nou capítol amb aquest ultimàtum de l’ajuntament de Vendrell que diu que a partir del dia 01 de juny es posarà seriós amb els incívics de la nostra vila que tenen els solars abandonats per que els importa bastant poc el que diu l’ajuntament i passen del seu  compliment. Jo per la meva banda a través d’aquest article vull aclarir algunes qüestions que no veig gens clares al respecte. 

La primera cosa que caldria tornar a dir sobre aquest tema és que clarament aquesta normativa es una aposta de la societat civil del nostre municipi, que és qui la va impulsar i que va ser el grup Podem Vendrell, qui va ser la veu de la Federació Xarxa Vendrellenca i l’associació de veïns de Bulevards Cintoi al ple per  tirar-la endavant. Pel que fa als Governs locals que havien passat per l’ajuntament liderats pels Convergents i Socialistes, a cap se li havia acudit que s’havia de fer alguna cosa al respecte i van deixar i han deixat el poble fet un fàstic producte de la seva manca d’interès sobre el tema. Va ser el president de la Federació Xarxa Vendrellenca, qui li va recordar a l’equip de Govern local que liderat pel PSC al 2018 que és el treball de la societat civil i l’oposició la que ha fet possible aquesta norma. 

No obstant ara aterren en nou escenari, amb els mateixos problemes que van fer necessari l’impuls d’aquesta norma, per que hi ha carrers a la nostra vila que son impracticables per manca de vorera; hi ha solars sense tancament que son un abocador improvisat; i tenim a una administració que va aprovar la norma en 2018, però que no ha fet res d’efectiu per arreglar aquest problema transversal. Per aquest motiu vull deixa palès en aquest article d’opinió, que no calen més avisos a incívics per part de l’ajuntament de Vendrell, si no que cal la necessitat de fer complir la llei d’una vegada i multar a tota aquesta gent que fa el que li dona la gana en aquest àmbit.

Donat que crec que cal posar de manifest, que necessitem governants disposats a fer complir les lleis, en comptes de sortir a la premsa dient que les faran complir, cal acabar aquest petits caus de merda que es van creant a tots els barris de la nostra vila, per la ineficiència i la ineficàcia de l’equip de Govern local, que ha sigut incapaç de fer servir l’eina que te desenvolupada a través de l’ordenança de solars de la nostra vila que va impulsar la societat civil, gràcies a Podem Vendrell. 

Cal reflexionar si veritablement existeix una voluntat manifesta de fer alguna cosa o bé estem davant d’un altre operació estètica a la que ens tenen acostumats els membres del PSC de Vendrell que governen, que en cap cas acaba traduint-se en una solució real. 

Ja per acabar us diré que hi ha molts llocs de la nostra vila que donen fàstic per la manca de civisme de la gent que es un greu problema, però que es  complementa perfectament, amb la inoperància de l’ajuntament de Vendrell. Per posar un exemple el podeu trobar a data d’avui a la cruïlla del carrer Garraf amb Conflent de Vendrell, la brutícia i la manca de neteja del solar s’han combinat per fer impracticable una vorera durant setmanes que ha data d’avui encara durà, per veure del que parlo aquest és el vídeo. 

Per tot l’exposat fins ara, caldria dir que s’ha posar fil a l’agulla en aquest problema, amb més accions actives per reduir-lo i menys accions televisives per lluir-se.

Antonio Garcia Leal
President de la Federació 
Xarxa Vendrellenca

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local