Política municipal

Vilanova i la Geltrú es mereix un govern amb més diàleg, més participació i més consens

Roda de premsa dels regidors del PSC de Vilanova. Eix

Roda de premsa dels regidors del PSC de Vilanova. Eix

El Ple novament, ha tingut contingut i debat polític a partir de les propostes que fan els grups de l’oposició.

Destaca però, un dels punts presentat pel govern en relació a la proposta d’acord signat amb una part de les seccions sindicals de l’ajuntament, un acord que no calia aprovar perquè com diu l’informe del secretari es tracta d’acords que no són vinculants i que el PSC no en qüestiona el fons, sinó la forma i el perquè s’arriba a aquesta situació.

Els grups de l’oposició, dies abans del Ple, tal i com regula el Reglament Orgànic Municipal van sol·licitar un informe jurídic sobre la validesa de l’acord que es duia a Ple. Aquest informe no va arribar als grups de l’oposició fins la tarda de l’endemà de la celebració del Ple i no com va dir l’alcaldessa abans del debat al ple.

Així, es tracta un cop més d’acords no vinculants i que no tenen cap garantia que es compleixin per part del govern. De fet s’arriba a aquesta situació perquè hi ha uns pressupostos denunciats perquè no compleixen els acords presos amb anterioritat amb aquest govern pel que fa a recursos humans i als seus drets laborals. Els acords s’han de prendre a la Mesa General i no signant un document amb algunes de les seccions sindicals, com determina la llei i deixa ben clar l’informe del secretari.

En definitiva, no són més que una declaració d’intencions amb la intenció de netejar la imatge i fer veure que poden arribar a acords.
El regidor Juan Luis Ruiz ha emplaçat al govern de Vilanova i la Geltrú a rectificar i escoltar una mica més, a dialogar amb la ciutadania, a generar consensos amb altres agents i deixar d’actuar amb  la prepotència que els hi dona la majoria absoluta, una postura que també tenen amb totes les propostes que genera l’oposició i especialment el PSC.

El PSC va portar al Ple tres mocions, tres propostes d’interès per la nostra ciutat, pel futur de Vilanova i la Geltrú.

Dues d’elles, van ser rebutjades pel govern d’ERC, CUP i JuntsxCat perquè, segons diuen, ja ho estan treballant. Excusa a la que ja ens tenen acostumats, explica la portaveu Teresa Llorens, però mai ens expliquen en què estan treballant realment, ni com ho estant fent ni amb qui.

La primera moció proposava la creació d’un fòrum amb agents socials i econòmics de la ciutat per treballar i impulsar projectes de ciutat que fossin susceptibles de ser finançats pels fons europeus de Recuperació Next Generation. A l’explicar el govern que ja ho estaven treballant i davant el desconeixement dels grups de l’oposició es va demanar en el torn de precs que es fessin arribar les propostes que el govern havia treballat i presentat.

La segona proposta del PSC per iniciar la revisió del Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible, el govern també la va rebutjar perquè ja hi estava treballant davant la sorpresa de tota la oposició que una vegada més desconeixia el què, com i amb qui s’estava fent, i més en aspectes a on el govern no arriba a consens ni diàleg amb ningú.

La tercera, que si que es va votar a favor, demanava l’adhesió de l’ajuntament al programa VIOPET, per cercar llars d’acollida urgent per les dones víctimes de violència de gènere i perquè en aquests pisos d’acollida les dones i puguin conviure amb els seus animals de companyia.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!