Universitat de la logística al Penedès

Catalunya té una ubicació estratègica per tenir una Universitat de la Logística, doncs és la connexió natural amb el mercat centre-europeu, ja que el seu territori és receptor de la part més important del flux de mercaderies provinents d’Asia al seu pas pel canal de Suez i accedir al continent europeu. Per això fa temps que es parla de fer el corredor del Mediterrani ferroviari des d’Algeciras fins als Països Baixos.

Aquest corredor ferroviari necessita diferents parcs logístics en el transcurs del seu recorregut. Un d’ells és el previst en el Penedès “el Logis Penedès” i ho és per la seva ubicació al costat de l’estació inter-modal de l’Arboç i les connexions de mobilitat al costat de les autopistes AP7 (Pirineus-Andalusia) i AP2 ((Pirineus-Lleida-Saragossa-Madrid i Saragossa-País Basc).

També li és molt favorable l’excel·lent ubicació de proximitat en aquest corredor dels ports de València, Tarragona i Barcelona.

Com s’ha de fer?

Tota acció humana avui ha de tenir en compte la sostenibilitat i la preservació del planeta.

El Penedès ha de protegir el sector vitivinícola sens dubte, però també ha d’aprofitar les oportunitats per posar en valor els productes que elaboren els empresaris. S’ha d’acabar tenint un territori ben estructurat, competitiu internacionalment i  amb tots aquells complements que avui no té. Per això és imprescindible que el territori vagi unit a la recerca d’un projecte comú.

El millor complement, la Universitat de la logística.

Es sense dubtes el millor complement que podria tenir el Logis Penedès.

Seria la primera universitat dedicada a la logística. Els estudiants no contaminen i al territori li vindria molt bé la presència de joves universitaris ubicats en el Penedès.

El producte el tenim i és excel·lent, el paisatge protegit també i suficient, bon clima, patrimoni històric tan material com immaterial, cultura-tradicions, personatges històrics singulars, bona gastronomia, etc.

Ara el que cal és que les dues universitats, la URV i la UPC, formin una unitat per tirar endavant aquest projecte. El projecte urbanístic del Pla Especial del Logis ja introdueix el que vàrem demanar el Consell Comarcal del Baix Penedès 2007-2011: afegir l’ús de la Educació, tot concentrant un Parc verd entre el Campus Universitari i el casc urbà de Banyeres.

El territori es mereix una sortida a la situació actual, fa més de 10 anys que vaig proposar aquesta idea, no critico, aporto positivisme perquè tenim tots els elements a favor.

Així ho veig.

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara!


Últims articles publicats


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local