Moneda social

L’Associació Ecol3vng crea el fons d’equilibri (€/tt i tt/€)

En el nostre ecosistema de Vilanova i la Geltrú hi ha qui té euros i poques turutes (tt) i qui té pocs euros i moltes turutes. Sens cap mena de dubte, a mesura que hi hagi més oferta amb turutes, la turuta anirà tenint més valor, perquè el valor d’una moneda és el que pots fer amb ella.

El Fons d'equilibri és un projecte encaminat a que la gent que té moltes turutes i pocs euros, pugui canviar turutes per euros. Un pas important i progressiu per arribar a que l'intercanvi d'euros per turutes i turutes per euros sigui una normalitat dins el nostre ecosistema local.

En la nostra ciutat (i en la majoria de territoris), fa 50 anys, pràcticament tot eren productes produïts localment (menjar, roba, mobles, cases, etc.), ara, al tenir-ho tot posat en el Mercat Global, ha fet que tot allò que produíem abans aquí, ara hagi de venir de qui sap a on, perquè els preus d’aquí no poden competir amb productes fabricats en països sense drets laborals i en paradisos fiscals… . El resultat són els alts costos mediambientals (química, plàstics, petroli, etc) amb uns resultats nefastos pel Planeta i el Clima, que podem comprovar cada dia més. Com sabeu, la finalitat principal de la moneda social La Turuta és la de promocionar de nou la producció i els productors locals. Les turutes per tot allò que podem produir aquí i els euros per tot allò que no podem.

La finalitat del Fons d'equilibri és la de tenir un “pot” on anar recaptant euros de diferents maneres:

• persones associades que vulguin canviar periòdicament uns euros a canvi de turutes+10%

• persones sòcies o no sòcies que els agradi la finalitat de la Turuta i vulguin fer un donatiu amb euros.

• empreses (amb valors que compartim) que volen destinar una part dels seus beneficis, com a “responsabilitat social” a fer unes aportacions o que vulguin esponsoritzar aquest projecte.

• projectes productius que puguin generar euros (donacions per determinat material, per exemple monedes i bitllets de col·leccionista, llibres segona ma, etc.).

• ... i tot allò que la imaginació pugui aportar

Els ingressos es poden fer via transferència o imposició directa al compte: ASSOCIACIÓ ECOL3VNG: ES47 1491 0001 2320 1789 4623

També es poden portar els diners en efectiu a l'OCL (Oficina de Canvi Local - ubicada al Centre per la Resiliència i la Sostenibilitat - Can Pahissa - Rambla de la Pau, 44) i d'aquí s'ingressaran al compte de l'associació. Per qualsevol dubte i concertar visita, podeu escriure a: intercanvis.turutes@gmail.com

A finals d’any, segons el “pot” recaptat, aplicarem un sistema just de repartiment, de manera proporcional a les peticions de canvi de tt per € que s’hagin produït.

De mica en mica, passet a passet, hem de recuperar el potencial productiu local que teníem fa 50 anys i, sense negar en absolut els avenços de la societat actual, però adaptant-los a les evidencies de la realitat. El món GLOBAL no pot existir si els entorns LOCALS es moren, com està passant... el següent pas de la GLOBALITZACIÓ s'hauria de dir GLOCALITZACIÓ (global+local).

Junta de l'associació ECOL3VNG

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!