Festes de barri

Els capvespres d’estiu del barri de Sant Julià

Concert amb del grup d’havaneres “La Petita Havana”.. Eix

Concert amb del grup d’havaneres “La Petita Havana”.. Eix

Aquest any ho hem anomenat: Capvespres d’estiu .

Els actes organitzats han permès els veïns/nes del Barri i a tots els veïns/nes que ens han volgut acompañar, la represa d’actes socials i de retrobada. 

Aquest any no s’han penjat pancartes ni s’han guarnit els carrers i les places. El fet és que, degut a les limitacions sanitaries, no podem parlar de festes. 

El primer acte que es va fer va ser la inauguració de l’exposició dels treballs de la secció de patchwork a la Sala Palau. 

L’Ajuntament ens ha fet unes xarxes-cortines per delimitar l’espai de la Plaça de la Sardana que s’han col.locat cada capvespre, llevat del dia 8 de juliol per la xerrada que sols vam posar les tanques i senyalitzar l'entrada i sortida. Aquesta xerrada era la presentació de la Plataforma Fem Penedès que vol sensibilitzar dels efectes de les ones electromagnètiques i va tenir com a ponent a la Sra. Núria Marín, física i ingeniera. Van disposar del reproductor i pantalla de cinema per passar els diferents documentals de què disposaven. El tema va interessar molt als i les participants que van animar-se a fer moltes preguntes. El temps es va fer curt doncs havien preparat molta informació. Les persones de la Junta van agrair a les dones de la plataforma el seu treball i es va acomiadar a la ponent amb un ram de girasols naturals que li va agradar molt. 

El divendres, dia 9, les persones de la junta i les del bar ens van reunir a les 6:00h de la tarda per deixar la plaça ben arreglada. Els de la brigada de l'Ajuntament ja havien col·locat les tanques amb la xarxa-cortina. Un aspecte que es va mantenir durant tots els actes dels capvespres d’estiu són dos controladors d’accessos que la Junta del Barri va decidir contractar per poder fer que l’entrada i sortida del públic als actes fos més fluid i senzill. El dos controladors disposaven d'una taula amb desinfectant de mans, llistat per anotar a tothom que entrava i netejador d'estris per si els hi calia. A un costat hi tenien la caixa per les donacions voluntàries que va fer el públic que assistia a cada acte. A les 19h es va obrir la plaça. Ja hi havia cua per entrar a sentir i ballar sardanes. Hi havia gent a les cadires i a les taules col·locades properes al bar. Els accessos es tancaven després de cada acte i es tornaven a obrir quan faltaven 30 minuts per començar el següent. El dia 9 a la nit es va projectar la  película “Abominable” per a tots els públics. Tothom que va veure la película els hi va agradar  molt. La Junta, ajudada per voluntaris ho va recollir tot. 

El dissabte dia 1 es van tornar a preparar taules i cadires per poder veure el mag Aizpi i refrescar-nos amb un got de xocolata freda i melindros. Un acte pensat per la mainada que va agradar tothom. Va ser una gran actuació d’aquest mag de la nostra Vila. A les 22:00 hores, es va començar el concert-ball del vespre del grup Xarop de Nit. La responsable de la secció de ball de l’Associació i unes quantes parelles van iniciar el ball. Ambdós actes van ser un èxit.

El diumenge 11, es va omplir la plaça amb molt bon ambient i complicitat amb del grup d’havaneres “La Petita Havana”. Com es tradició, al final de l’acte, ho vam disfrutar amb els gotets de Ron cremat dirigit i elaborat pel Lluís. Abans de començar cada activitat el Lluís encenia un coet per avisar al veïnat. Tot i els molts inconvenients, tothom es va comportar molt civicament i en total hi ha va haver una gran participació de públic. Podem dir que ha estat un èxit malgrat les limitacions de les normes. 

La Junta de l’Associació de Veïns i Veïnes del Barri de Sant Julià agraeix la col·laboració i la  participació de tothom.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!