Recollida residus

Demanem la convocatòria del Consell de Civisme i d’altres mesures, per lluitar contra l’incivisme i el vandalisme

Contenidors cremats al Vendrell. Eix

Contenidors cremats al Vendrell. Eix

En nom de la Federació Xarxa Vendrellenca i davant de l’últim acte de vandalisme al nostre municipi que ha suposat la crema d’una bateria de  contenidors al carrer Anoia al Tancat, demanem la convocatòria del consell de civisme per poder avaluar solucions davant els casos d’incivisme i traçar  estratègies per lluitar contra el vandalisme. 

La nostra entitat considera que la situació caòtica en la que està sumit el nostre municipi, requereix de solucions estructurals en diversos àmbits per poder donar resposta coordinada aquesta problemàtica d’incivisme i vandalisme que està assolint la nostra vila i que l'està degradant a nivells mai vistos. En aquest sentit i des de la nostra entitat, considerem que s’han de prendre mesures en diversos àmbits. Per una banda, seria molt necessari reunir el consell de civisme de la nostra vila per poder avaluar des de la societat civil a través d’un debat amb els representants del Govern local i les forces de seguretat com podem treballar tots plegats per reduir aquest incivisme. 

Pel que fa als greus problemes de vandalisme, des de la nostra entitat destaquem, la necessitat de dotar de mitjans a la policia local per poder treballar contra aquest vandalisme i demanem estratègies policials per acabar amb aquest actes que tan diners costen a la ciutadania. 

D’altra banda cal deixar palès, que una de les qüestions que requereixen d’una solució integral i que està en mans de l’ajuntament, és un servei de neteja viària dimensionat a la realitat a la nostra ciutat, per que el que tenim ara és un contracte anul·lat des de 2016 per al ple, que s’ha mantingut fins ara amb el beneplàcit de l’equip de Govern anterior i aquest equip de Govern, trencant la voluntat dels representants del poble. Cal deixar palès que aquest àmbit aquesta mancança esta generant desídia i malbaratament de diners públics en un reforç que seria innecessari, si tinguessin el servei amb un contracte dimensionat a la realitat de la nostra  vila. 

També cal posar de manifest que en matèria d’incivisme altre problema radica en la desídia del servei de recollida, amb bateries que donen fàstic veure-les com ja van denunciar a través de la nostra demanda de canvi de contenidors de recollida d’oli que son veritable brossa.

Des de la nostra entitat instem públicament al Govern local i els grups de l’oposició a trobar solucions com a representants del poble, davant aquesta  situació caòtica que mereix una solució integral que va lligada a totes les qüestions que exposem en aquest comunicat. Esperem una resposta positiva per part dels representants del poble i no descartem reunions amb Policia, membres del Govern i l’oposició, per trobar una posició consensuada davant aquesta problemàtica transversal. 

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!