Política municipal

Renúncia d’Alejandro Conde com a regidor de Fem Poble

Graciela Falconi i Alejandro Conde Poveda. Eix

Graciela Falconi i Alejandro Conde Poveda. Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Des de Fem Poble - En Comú Podem hem anunciat la renúncia del company d'Alejandro Conde com a regidor i portaveu del grup municipal en el proper ple ordinari de setembre.

Alejandro ha explicat que aquesta decisió, que és col·lectiva, es fonamenta en dos motius: el primer és que com a partit polític havíem valorat fa temps la necessitat de fer visibles a noves cares del grup per a donar continuat al projecte polític, i la segona que aquesta s'ha precipitat per motius personals i que tenen a veure amb la incompatibilitat de continuar desenvolupant la seva tasca eficientment per motius professionals i acadèmics.

El company Alejandro ha volgut posar en valor la tasca d'aquests anys del grup municipal de Fem Poble - En Comú Podem, que considera que ha donat una embranzida al consistori i que sobretot ha aconseguit per una banda incorporar les noves veus del carrer que venen reivindicant el dret a l'habitatge, institucions més democràtiques i participatives i reivindicacions socials que tenen a veure amb la defensa dels serveis públics, així com, en el cas concret de Sant Pere de Ribes ser una veu fresca i nova que donés aire a un ple municipal viciat en debats i batalles antigues i partidistes, sabent aportar qualitat i exigència per sobre de clixés als debats de municipi.

Alejandro ha aprofitat avui que comença el nou curs escolar per recordar que una de les primeres accions que vam fer com a grup, va ser una reivindicació amb samarretes per denunciar els cinc anys en barracons de l'Institut Xaloc. Per això ha lamentat que ara fa deu anys que el centre continua en barracons en el que considerem un aniversari lamentable que evidencia el menysteniment de la Generalitat per l'educació pública i la ineficàcia de les diverses administracions locals per defensar l'institut.

També ha volgut deixar clar que continuarà militant políticament amb Fem Poble i acompanyant al grup municipal així com implicant en la vida social, cultural i política del municipi. De la seva companya Graciela, Alejandro ha destacat: "És un gran un orgull que em substitueixi una companya que admiro tant pel seu activisme, la seva militància incansable i la seva vocació d'ajut a les persones."

Per últim, en to de broma ha volgut dir: "Com diu la Graciela, el que se marcha sin que le echen vuelve sin que lo llamen."

Per la seva part, la nova futura regidora Graciela expressa la seva admiració per la tasca a totes les regidores de Fem Poble en aquests anys (Fran, Gertrudis, Dani i Alejandro). Sobretot, dona les gràcies pel treball a Alejandro, a qui substituirà, de part de l'organització i li desitja sort en els seus projectes personals. Així mateix, espera que recuperi forces després de tots aquests anys d'esgotament per poder col·laborar activament.

Graciela ha volgut demanar ajuda a les companyes de Fem Poble per poder seguir fent un treball d'oposició crítica, però propositiva per tal d'aportar una feina acurada en els temes més importants pel nostre municipi, com són l'habitatge, l’atur, l’educació, la salut, el dret de les dones i lluitant perquè les nostres institucions no siguin només un aparador, sinó perquè estiguin al servei real de les persones. I com a organització Fem Poble fer-nos ressò de les necessitats urgents del nostre poble.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local