25N

Els culpables són ells

Mònica Mayor i Puig . Eix

Mònica Mayor i Puig . Eix

Massa dies ja, mentre prepares el cafè del  matí, sents la notícia a la ràdio d’una altra agressió sexual, d’una altra violació, i fas  un glop del cafè ben calent i el primer que  et ve al cap és “on anava aquesta noia  sola?”.

Immediatament et respons a casa seva. 

Tornava a casa. És igual l’hora, la manera, les condicions en què ho feia.  Prou de culpabilitzar, prou de culpabilitzar-nos.

La pregunta que hem de fer-nos és què feien ells allí, a aquelles hores, què havien  begut o consumit, qui els ha educat i protegit perquè creguin que tenen el dret a  l’ús i l’abús del cos d’una dona.

Ells són els culpables, ells són els agressors, ells són els violadors.  Ells són els que destrossen la salut física i mental de les dones agredides i del seu  entorn familiar.

Ells han de sentir que la societat els acusa, els rebutja, i això ho han de fer  principalment els seus pares, amics, companys, el seu entorn més proper. Els altres  ells són els que han de denunciar aquestes actituds incomprensibles.

Perquè nosaltres, les dones, juntes ho denunciarem, treballarem per canviar-ho,  estarem al costat de les víctimes, no defallirem.

Però si els altres ells, junts, no treballen per eliminar aquesta xacra, els culpables  seguiran sentint-se impunes.

Cal que siguin els altres ells els que surtin més a denunciar i a cridar al carrer, a  protestar, a no fer-los costat.

Nosaltres ja hi som. 

Us hi esperem!

Mònica Mayor i Puig
Secretaria Feminismes Regional ERC Penedès

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!