Sensellarisme

Onada de fred

Amb l'arribada del fred, ja fa uns dies, i amb la forta pluja de la darrera setmana, moltes veïnes hem quedat ben sorpreses de què un ajuntament com el de Vilanova i la Geltrú, no hagi activat el protocol de protecció envers aquelles persones que viuen als carrers.

Fa molt que observem un increment de persones que dormen al ras i no podem ni volem fer veure que no hi són. Ans al contrari, els hi oferim alguna sopa calenta i un sac de dormir que aguanti les baixes temperatures i sobre tot els hi oferim la nostra veu, el nostre respecte davant   la seva dolorosa situació.

Podem saludar a aquelles persones que viuen al carrer, ho agraeixen i molt  i de la salutació a l'oferiment d'algun recurs necessari avançar cap a la humanització de la ciutat i de nosaltres mateixes.

Però les preguntes segueixen sense resposta: què fa el nostre ajuntament? quins recursos, programes, plans s'estan elaborant per donar suport i protecció a les persones vulnerabilitzades?

Què ha passat amb els barracons (el nom no té "nom") que s'activen en cas de baixes temperatures?

Nosaltres seguim fent el què sentim, que és tenir en compte a l'altre, al que és com tu i com jo, però qui veritablement pot fer una actuació per dignificar la vida d'aquestes veïnes i veïns és la Casa Gran i es veu que la casa és tan gran que quan es truca a la porta no els hi arriba a l'oïda el soroll del picaporta.

Qui ho desitgi ens pot escriure a: ciutadaniasensible@gmail.com

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!