Violència masclista

Sansa Feminista denuncia que la regidora d’Igualtat de Sant Sadurní les ha censurat

Sansa Feminista denuncia que la regidora d’Igualtat de Sant Sadurní les ha censurat. Sansa Feminista

Sansa Feminista denuncia que la regidora d’Igualtat de Sant Sadurní les ha censurat. Sansa Feminista

El grup de treball Sansa Feminista lamenta les males praxis de la regidora d’Igualtat de Sant Sadurní d’Anoia, Meritxell Borràs, durant la celebració del 25N, dia contra les violències masclistes. Sansa Feminista denuncia que Borràs va negar-los l’opció de presentar els resultats d’un projecte que havien treballat conjuntament amb els instituts del municipi, després de la lectura del manifest institucional a la plaça de l’Ajuntament. Borràs va argumentar que la participació de Sansa Feminista podria “fer sentir malament o incòmode a persones que assistissin a la plaça” i va amenaçar el grup de treball que tindria conseqüències si ho feien.

On és la sororitat?

La regidora d’Igualtat –que enguany no ha convocat la Taula d’Igualtat, segons les seves explicacions, per desajustos amb el calendari– va proposar al grup de treball de celebrar l’acte en un altre espai o a una altra hora i es va negar rotundament a incloure’l a la plaça de l’Ajuntament. Dies abans del 25N, Sansa Feminista va expressar la seva disconformitat per ser un acte que complia amb l’objectiu del 25N i, a més, perquè presentava un projecte treballat conjuntament amb els instituts sadurninencs. L’acte va haver de celebrar-se a les 8 del vespre, una hora després de la marxa lila i la lectura del manifest a la plaça de l’Ajuntament.

Sansa Feminista també demana més transparència a la regidora d’Igualtat, ja que durant el 25N i especialment al vespre abans de presentar-se els resultats del projecte, diverses regidores de l’oposició van dirigir-se al col·lectiu per conèixe’l, i se’ls hi va proposar poder explicar-lo amb més detall en algun espai públic amb recursos tècnics.

Sansa Feminista denuncia les males praxis de la regidora d’Igualtat, Meritxell Borràs, i el tracte discriminatori que han rebut, un fet que ja s’ha repetit altres vegades, però que en aquesta ocasió ha sigut més greu. Sansa Feminista es reivindica com un grup de dones heterogeni que treballa per defensar el dret de les dones i no entén com des de la regidoria d’Igualtat, no es recolza la seva tasca. 

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!