Pressupostos Generalitat

Reflexions sobre els pressupostos de la Generalitat

Parlament de Catalunya. Eix

Parlament de Catalunya. Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Al fil de la reduïda partida de pressupostos que ens arriben de la Generalitat per al  2022 i vist que han passat el tràmit de l’esmena a la totalitat, crec que estaria bé  estampar les meves reflexions sobre la manca de d’inversions de la Generalitat, perquè necessitem un canvi de paradigma en aquesta matèria, donat que portem  massa temps amb mancances en molts àmbits que requereixen solucions. 

El primer que caldria posar sobre la taula en aquesta matèria, és que la ineficàcia  dels governs locals i comarcals ens han portat a patir aquest absolut desastre en el  repartiment dels 61 MEUR que s’han destinat a l’àmbit del Penedès. Cal posar de  manifest que no tots els alcaldes darrera de la pancarta no han treballat de valent  per aportar propostes concretes tot i que alguns porten anys asseguts a la cadira  dels ajuntaments en diferents llocs. Cal recordar que molt abans de que  s’anunciessin els pressupostos de la Generalitat, van tenir dues oportunitats  d’aportar reclamacions, donat que primer a la taula del Baix Penedès van estar  asseguts amb la Generalitat, i desprès amb quan van anar a ensenyar la pancarta  a Barcelona. No obstant no ha tingut cap incidència el que han fet, perquè vist el  resultat del repartiment dels diners destinats al Penedès queda clar que ens hem  quedat igual. 

Pel que fa a l’altra banda tenim a la Generalitat que reparteix els diners públics per  l’àmbit del Penedès de forma desigual, donat que vistes les comptes públiques,  entre l’Alt Penedès, l’Anoia i el Garraf es reparteixen 55 MEUR i la resta uns 6  MEUR per al Baix Penedès. En aquest sentit caldria dir que tothom té propostes  que aportar i per lo tant no estic d’acord en que no hi ha coses en que invertir. Per  exemple en el capítol d’inversions l’entitat Xarxa Vendrellenca ha demanat una  partida per millorar els accessos a l’hospital comarcal o la inclusió de la nostra  comarca en el pla de les set comarques per millorar l’ocupació. També necessitem  millores a l’EDAR de la riera de la Bisbal per fer un tractament terciari que permeti  fer ús d’aquesta aigua que es depura. D’altra banda calen millores a l’accessibilitat  i seguretat a les parades d’autobús de la Generalitat. Con a inversió estructural caldria dir que necessitem dos trens a l’hora per la línia de la R4 durant tot el dia  fet que es podria tirar endavant amb l’aprofitament dels Vilafranca que queden  barats a l’estació dels Monjos i que serviria per connectar millor a la nostra  comarca amb l’estació de Martorell amb R8 que connecta amb la universitat  Autònoma i amb el cinturó industrial de Barcelona. Cal treballar per millorar les  connexions amb l’estació de l’AVE i l’aeroport de Tarragona a traves del transport  per carretera. Cal invertir en seguretat amb més policia i més bombers. Els serveis  sanitaris s’han de millorar amb la millora de la infraestructura de l’hospital però cal  aprofundir i treballar per recuperar els serveis sanitaris deixant de tenir externalitzat  el servei a traves de Santa Tecla, la sanitat pública l’ha de portar l'administració  pública. 

Dit això m’agradaria finalitzar aquest article dient que des de la Federació Xarxa Vendrellenca treballarem per materialitzar aquestes propostes amb aquest Govern a traves d’esmenes i reclamacions de tot tipus per aconseguir que el Baix Penedès tingui millores estructurals i puntuals per al 2022, aquesta és la nostra aposta i no  pararem fins a aconseguir els nostres objectius. 

Antonio Garcia Leal
President de la Federació Xarxa Vendrellenca

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local