29/11/2012 09:31:33

Retallades a l'administració local

Redacció Comentaris
Protesta dels treballadors de l'Ajuntament de Sitges al ple

Els ajuntaments de Sitges i Vilanova, tots dos governats per CiU -tot i que en el cas de Sitges en coalició amb PPP, NH i GIS-, han anunciat retalles en els pressupostos del 2013. La disminució dels ingressos, la impossibilitat de trobar noves fonts de finançament i la necessitat d'elaborar pressupostos sense dèficit els obliga a retallar les partides de despesa, segons diuen.

06/11/2012 20:07:33

Sentència de vergonya, periodisme d'exemple

Redacció Comentaris
Editorial de l’edició en paper del cafèambllet d’octubre

'Continuarem perquè encara hi ha moltes, moltíssimes coses per explicar. I les explicarem. No ens faran callar. No callarem'. Amb aquesta contundència finalitzava l'editorial de la revista gironina Café amb Llet del mes d'octubre, mentre els seus editors esperaven una sentència que ja s'ha confirmat que els condemna a pagar 10.000 euros a un alt càrrec sanitari; Josep Maria Via, per 'haver vulnerat el seu honor'. El cas ha donat la volta al món i s'han fet ressó de l'escandalosa sentència mitjans de comunicació com The Washington Post.

30/10/2012 19:41:36

Eix Diari ja és una realitat

Redacció Comentaris

Després d'un any de feina i de reflexió al voltant de la necessitat d'impulsar un nou projecte periodístic, Eix Diari ja és una realitat. El nou diari vol unir informativament les comarques del Garraf, l'Alt Penedès i el Baix Penedès i vol convertir-se en un espai d'intercanvi d'experiències obert a l'opinió de tots, el mateix lema que havia inspirat fins ara Vilanova Digital.

05/07/2012 00:06:52

Els festivals salven l'estiu de Vilanova

Redacció Comentaris
Imatge d'arxiu

Vilanova i la Geltrú és escenari durant tot l'estiu de multitud de festivals de música de diferent format que tenen com a denominador comú que estan impulsats des de la societat civil, des de les entitats culturals i juvenils de la ciutat. Faraday, que es va celebrar el passat cap de setmana, i Nowa Reggae, que arribarà la setmana vinent, són dels més prestigiosos i han aconseguit convertir-se en un referent estatal.

25/05/2012 20:57:33

Un cap de setmana de no Trapezi a Vilanova

Redacció Comentaris
Carles Castro. Trapezi a Vilanova

Després de 15 anys, Vilanova i la Geltrú s’ha quedat sense Festival de Circ. Arriba el cap de setmana, però enguany no hi haurà Trapezi, el Festival de Circ que des de fa 15 anys està vinculat a la ciutat amb més o menys fortuna i presència. S’han programat dos espectacles de circ, per mantenir la presència d’aquesta disciplina a la ciutat, però el trencament de la ciutat amb el circ va més enllà

16/05/2012 17:28:22

Formar part d'un club especial

Redacció Comentaris
VD.

Aquest passat cap de setmana el CF Vilanova i el CP Vilanova afrontaven el punt àlgid de la temporada. Mentre els del futbol cremaven el darrer cartutx per intentar aconseguir la permanència a Tercera divisió, els del Patí afrontaven un cop més la final a quatre de la CERS. El desenllaç no ha estat el desitjat en cap dels dos casos, però les sensacions i la salut anímica de les dues entitats passa per una situació molt diferent.

30/03/2012 00:13:02

L’escola Pasífae torna al ple municipal

VD Comentaris
VD. L’escola Pasífae

Tancar una escola, i no és el primer cop que se’n tanca una a Vilanova i la Geltrú, és sempre un procés traumàtic: una escola no és només un conjunt d’instal•lacions, ni de documents, ni de personal, sinó, sobretot, és un tros de la memòria viva de totes les persones que hi han passat i que l’han anat construint alhora que ella mateixa els ajudava a bastir-se com a persones i ciutadans

28/03/2012 22:59:47

Contra la precarietat laboral

VD Comentaris

Sindicats i entitats de tota la comarca s'han sumat en els darrers dies a la convocatòria de vaga general d'aquest 29-M que rebutja principalment una reforma laboral que agreuja la precarietat laboral que s'ha anat accentuant en els darrers anys de forma perillosa per als drets dels treballadors.

08/03/2012 21:47:56

El desconcert vers la política

VD Comentaris

La democràcia és una forma de govern on el consens es basa en la voluntat general d’acceptar les decisions de la majoria i interpretar-les com les decisions de tots per cercar la convivència. Sense profunditzar en aquesta concepció, la democràcia del nostre país es basa, bàsicament, en els partits polítics, les eleccions i la seva transformació en representació parlamentària, municipal, comarcal, etc. Però cada cop es percep amb més claredat que el “consens democràtic” entre els continguts de les decisions presses i els electors són més allunyats.

29/12/2011 23:32:34

2012: comencem una nova etapa

VD Comentaris

03/12/2011 12:25:40

La nova realitat de l'Eix Diagonal

VD Comentaris

La inauguració oficial de l’Eix Diagonal que uneix les capitals del Garraf, l’Alt Penedès, l’Anoia i el Bages ha estat la bona notícia d’una setmana marcada per un graó més en les polítiques de contenció econòmica i en el funambulisme d’alt risc en què s’ha convertit la política europea.

10/11/2011 13:10:35

La Fira de Novembre i les escletxes de prosperitat

VD Comentaris

Editorialitzar cada novembre sobre l’inici de la Fira és ja un acte ritual dels mitjans de comunicació de la ciutat. Any rere any, afloren les mateixes línies argumentals més o menys apologètiques o crítiques sobre la continuïtat de la Fira, el seu format , el seu impacte sobre la projecció de la ciutat, els avantatges i inconvenients de la seva ubicació en l’espai públic del centre vila, el beneficis reals que aporta a l’activitat econòmica o la conveniència de la privatització de l’espai públic que aquesta suposa. Sovint semblava que, en èpoques de vaques grasses i perspectives il•limitades, la Fira es quedava massa petita i provinciana per la Vilanova que es volia arribar a ser.

21/10/2011 21:03:01

Massa soroll per a res

REDACCIÓ Comentaris
VD. Oficina de Treball

La crisis econòmica que ens afecta des de fa quatre anys i que ha provocat una taxa d'atur estructural del 16% a la comarca del Garraf ha servit almenys per posar d'acord als partits polítics en un punt: calen mesures per tornar a crear ocupació. I aquí s'acaba l'entesa.

18/09/2011 13:39:16

Governar els ajuntaments en temps de crisis i en minoria

Redacció Comentaris

Després de sis hores de sessió plenària a Vilanova i la Geltrú, amb baralles, retrets i acords entre els grups, crida l'atenció que, malgrat que el tema que domina el debat polític és l'endeutament municipal, cap dels acords ni cap de la dotzena de mocions que es van discutir tingués com a objectiu alleugerir el dèficit, disminuir la despesa o resoldre els problemes de tresoreria del consistori.

17/06/2011 19:20:58

Lleialtat institucional i amb el votant

Redacció Comentaris

Els nous alcaldes i regidors de govern del Garraf han començat a prendre posicions aquesta setmana en les seves noves responsabilitats per afrontar un mandat complex en el que la contenció de la despesa i la reactivació econòmica hauran de ser les prioritats d'una comarca especialment castigada per l'atur i les seves conseqüències socials. Mentre, els regidors que exerciran d'oposició fan el propi, alguns per primer cop i amb l'experiència que ha donat l'acció de govern. I apel·lant a aquesta experiència, hauran de ser els primers a mostrar lleialtat institucional amb fermesa.

19/05/2011 23:15:40

Indignació, reflexió i responsabilitat

VD Comentaris
No som mercaderia en mans de politics banquers

El lema “No som mercaderia en mans de polítics banquers” és el crit de protesta que aquest dies està sacsejat el rutinari i monòton escenari de les típiques promeses de campanya electoral, ara ja sense cap credibilitat per a la majoria de la ciutadania

Pàgines: 6 5 4 3 2

Editorials

Opinió

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més