Ple municipal a Vilanova

S'aprova el procés participatiu i concurs d'idees de la plaça del Port de Vilanova

El govern vol un debat ampli amb la ciutadania, sense límits, admetent totes les possibilitats

Redacció Vilanova i la Geltrú 09-09-2014 18:05 Lectures 1748

El Ple de setembre de l'Ajuntament de VNG va aprovar per unanimitat l'inici del procés participatiu i posterior concurs d'idees per a la reordenació del passeig Marítim. L'alcaldessa, Neus Lloveras, va fer memòria de com s'havia iniciat aquest camí, l'any 2000, quan el Govern va encarregar un pla estratègic i un projecte de reordenació del passeig.

Lloveras va destacar que el govern actual ara fa 3 anys va impulsar el procés respecte la plaça del Port "per aprofitar les oportunitats i per generar inversions a la nostra ciutat i activitat econòmica. Vam fer les gestions per forçar Ports de la Generalitat a fer inversions". L'estudi de detall proposat per la plaça però va originar "desacords per part de la ciutadania i alguns grups del consistori. El govern va decidir interrompre el procés durant un temps i buscar un nou termini de diàleg per intentar un nou consens".

El Ple d'ahir va aprovar també tenir com elements de referència en aquest procediment de participació el Pla Especial del Port i el Pla General. Tot i això, l'alcaldessa va destacar que volia "un debat ampli amb la ciutadania, sense límits, admetent totes les possibilitats".

El regidor no adscrit, Francis Àlvarez, va donar suport a la proposta perquè creu que "el concurs idees pot aportar el consens necessari".

Iolanda Sánchez, regidora d'Iniciativa per Catalunya-Verds, va ser crítica amb el redactat del punt perquè "estem aprovant sembla ser altre cop el Pla Especial del Port”. Sánchez va suggerir un canvi en el text que va ser aprovat. La regidora d'IC-V també va qualificar com "absurd, reiteratiu i reincident" el fet d'aprovar els documents de referència.

El regidor de la Candidatura d'Unitat Popular, Marc Font, va reiterar la voluntat de la seva formació que no hi hagués cap tipus de limitació en el procés. El representant de la CUP creu "que una gran remodelació tant important de la ciutat ha de ser la millor proposta possible, no encorsetada ni pel Pla Especial ni pel Pla General”.

Santi Rodríguez, del Partit Popular, va donar suport a la proposta i va recordar la seva voluntat de tenir una visió més àmplia. Rodríguez va recordar que "de propostes de passeig marítim ja en tenim dues i a ambdues propostes hi ha elements que permeten pensar en la plaça del Port”. El regidor del PP també va demanar "no tenir el corsé del Pla Especial del Port."

El regidor del Partit dels Socialistes de Catalunya, Gerard Llobet, va recordar la petició del seu grup, "vam dir que era important parar-se un moment i reflexionar. Nosaltres creiem que l'urbanisme serveix per millorar la qualitat de vida de les persones, perquè la ciutat s'obri de mica en mica cap al mar". Pel regidor del PSC la façana marítima és un espai privilegiat i les reflexions han d'ajudar "a veure la millor configuració possible".

El Ple d'ahir també va aprovar el Compte General de l'Ajuntament i dels ens municipals 2013 amb els vots a favor del govern i l'abstenció de la resta de grups, i la modificació de l'Ordenança reguladora dels Preus Públics municipals, concretament pel que fa al Parc del Garraf i a l'Esportiu la Piscina. En aquest punt els vots a favor van ser del Govern i del regidor no adscrit i la resta de formacions es van abstenir.

El conveni de col·laboració entre la Generalitat de Catalunya, mitjançant el Departament de Benestar Social i Família, l'Ajuntament i el Consell Comarcal del Garraf, per a la gestió de l'Oficina Jove del Garraf es va aprovar per unanimitat.

L'expedient de contractació i obertura del procediment d'adjudicació per a la concessió del domini públic per a l'adequació de l'espai, gestió i explotació del Mercat de venda no sedentària de La Collada-Els Sis Camins, en canvi, va quedar damunt de la taula.

En la sessió ordinària també es van aprovar per unanimitat la desestimació del recurs de reposició presentat per NINGLEE, SL, contra l'acord del Ple de l'Ajuntament de 05.05.2014, ratificant el Decret d'Alcaldia de 8 d'abril de 2014, la resolució de l'expedient sancionador 98/14-UES i la desestimació dels quatre recursos de reposició presentats per VALORIZA SERVICIOS MEDIOAMBIENTALES, SA, contra els acords del Ple de l'Ajuntament de 02.06.2014.

La Interposició de recurs contenciós administratiu contra la resolució emesa el dia 02.07.2014 per la Direcció del SOC relativa a l'inici de la revocació parcial de la subvenció atorgada d'acord amb l'Ordre TRE/84/2010, expedient PEOL/2010/0060 va comptar amb els vots a favors de tots els grups excepte la Cup que es va abstenir.

En l'apartat de donar compte dels acords del govern es va informar sobre una sol·licitud de comptabilitat, sobre el personal eventual de l'Ajuntament i sobre un decret de l'Alcaldia. 


Eleccions

Apostar pel vot electrònic

Miquel Casellas

El problema d'aquesta farsa de democràcia que tenim és que encara que votin quatre gats al final seran vàlides les eleccions

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No