Reforma de la façana marítima

Ports inicia la remodelació de la plaça del Port, el primer pas de la transformació de la façana marítima

L’ens portuari invertirà 1 milió d’euros en la urbanització de la plaça del Port i 400.000 euros més en l’adequació dels accessos al Trajo de Garbí

Aquest any també es realitzaran els treballs de recuperació de les dunes i vegetació autòctona a la Platja del Far

Retiren la tanca de la plaça del Port. Ajuntament de Vilanova

Retiren la tanca de la plaça del Port. Ajuntament de Vilanova

Aquest 2016 la façana marítima de Vilanova patirà una transformació amb les intervencions que es faran a diferents punts del litoral. El primer que s’ha visibilitzat és la retirada de la tanca de la Plaça del Port que s’ha iniciat aquests dies, i que forma part de la remodelació integral de l’espai, que durà a terme Ports de la Generalitat.

Ara fa tot just un any que es va fer l’exposició pública del concurs d’idees per la remodelació de la Plaça del Port. Un concurs que va guanyar la proposta Vora Mar, que proposava concentrar tota l’edificabilitat a tocar del port pesquer i deixar la resta de l’espai lliure per obrir la ciutat al mar. A partir d’aquesta proposta els serveis tècnics de l’Ajuntament han elaborat un projecte d’urbanització que es traslladarà a Ports de la Generalitat perquè l’executi durant aquest any.

L’ens portuari té previst invertir 1 milió d’euros en la reforma integral de l’espai, i de moment ha iniciat les actuacions retirant la tanca. A continuació condicionarà el paviment per tal que la plaça sigui apta per a realitzar-hi activitats.

Però aquesta no és l’única intervenció que Ports de la Generalitat durà a terme a Vilanova aquest 2016. També té pressupostats 400.000 euros per arranjar l’accés entre el Parc de Ribes Roges i el Trajo de Garbí. Aquí es rebaixarà el mur, es construirà un passeig peatonal i un carril bici per la part interior de la platja i s’instal·larà enllumenat. Tot plegat es preveu que estigui enllestit abans de l’estiu.

D’altra banda, Costas del Estado té previst dur a terme la recuperació de l’Espai Natural de la Platja del Far transformant-la en un parc amb dunes i vegetació autòctona. Amb aquesta intervenció, que es farà abans de final d’any, la zona d’aparcament quedarà concentrada a la franja que toca al Torrent de la Pastera.

Finalment l’Ajuntament també té previst remodelar la desembocadura del Torrent de Sant Joan per evitar les males olors. Tot plegat es presentarà davant la Comissió de Seguiment de la Façana Marítima el proper 17 de febrer.
 

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!