Reforma de la façana marítima

Vilanova convoca el Concurs d'Idees de la façana marítima i la plaça del Port

Els arquitectes o equips d'arquitectes participants poden presentar els seus projectes fins al 26 de gener de 2015

La Junta de Govern Local ha aprovat aquest dimarts al matí les bases del Concurs d'Idees per a la reordenació del passeig Marítim i la plaça del Port de Vilanova i la Geltrú. El concurs s'adreça a arquitectes i/o equips d'arquitectes que podran presentar els seus projectes fins al 26 de gener.

Finalitzat aquest termini el jurat, format per representants designats pels grups polítics municipals; tècnics municipals i representants de la ciutadania i el teixit associatiu, entre d'altres, disposarà de cinc setmanes per decidir la proposta guanyadora. Segons el regidor d'Urbanisme, Obres i Habitatge de l'Ajuntament de VNG, Joan Giribet, "el 28 de febrer de 2015 és la data prevista per donar a conèixer el veredicte del concurs d'idees i conèixer la proposta guanyadora". L'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras ha reiterat "la capacitat d'atracció de visitants que té la façana marítima i per això cal decidir què volem fer-ne".

L'alcaldessa Lloveras ha destacat que el procés participatiu realitzat recentment "ha ajudat a definir les bases del concurs". En aquest sentit, Joan Giribet ha explicat que entre les conclusions recollides "la majoria de demandes eren sobre com encaixar la plaça del Port dins el passeig Marítim i ara és el que es pretén amb aquest concurs". Així mateix, Neus Lloveras ha afirmat la voluntat del Govern de "fer un reset i començar de zero" després de veure que el projecte de la plaça del Port no comptava amb el suficient suport. Per aquest motiu, l'alcaldessa de VNG ha dit que amb el procés participatiu que hem fet "hem ofert la possibilitat de participar a la gent que es queixava que no ho va poder fer en la discussió del Pla Especial del port". Segons l'alcaldessa de la ciutat "volem aconseguir un projecte global del passeig Marítim amb la plaça del Port per tal de poder anar a buscar recursos per fer tot el projecte global".

Aquest projecte global, tal i com també es contempla a les bases del concurs d'idees s'haurà de poder dur a terme per fases en els proper anys. Pel que fa als condicionants normatius, tant l'alcaldessa Lloveras com el regidor Giribet han reiterat que "no és condició obligatòria complir els paràmetres del Pla General i del Pla Especial del Port" tot i que les propostes que es presentin hauran de ser viables econòmicament parlant. Així mateix, el regidor d'Urbanisme, Obres i Habitatge també ha explicat que els projectes hauran de tenir en compte altres qüestions com la mobilitat o la confluència amb la rambla del Far i la ronda Europa.

Joan Giribet ha avançat que la voluntat del Govern és que hi hagi la màxima participació de professionals arquitectes i per això s'ha contemplat una important inversió econòmica en premis. A més, ha dit el regidor Giribet "no volem que es faci amb presses i plantegem que hi hagi dos mesos per tal que la gent s'hi pugui presentar amb una llibertat total".

Pel que fa a la quantia econòmica dels premis del concurs s'ha estipulat un primer premi, dotat amb 18.000 euros (+IVA), un segon premi, dotat amb 15.000 euros (+IVA) un tercer premi dotat amb 10.000 euros (+IVA) i quatre accèssits dotats amb 5.000 euros (+IVA) cadascun. 

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!