Llista única

L'exdiputat vilanoví Quim Arrufat, camí del Secretariat Nacional de la CUP

Les votacions es faran entre el 30 de juliol i el 4 d’agost i l'equip resultant es farà públic el 6 d'agost

També formen part de la candidatura conjunta la regidora de Figueres Natàlia Sánchez i l’exalcaldessa de Sant Pere de Ribes Anna Gavaldà

ACN Vilanova i la Geltrú 16-07-2016 9:21 Lectures 9777

Una única llista col·lectiva, amb l’exdiputat Quim Arrufat i el regidor de Girona Lluc Salellas com a cares més visibles, i set candidatures individuals s’han presentat per format part del nou Secretariat Nacional de la CUP. També formen part de la candidatura conjunta la regidora de Figueres Natàlia Sánchez i l’exalcaldessa de Sant Pere de Ribes Anna Gavaldà, entre altres. Segons les noves regles aprovades a l’Assemblea Nacional d’Esparreguera, 11 dels 15 membres del secretariat es presenten per equips amb un pla de treball conjunt i els altres 4 membres s’escullen a través de candidatures individuals. S’han presentat 7 candidatures a través d’aquesta última via, entre ells, el fins ara membre del Secretariat Nacional Xavier Generó. Les votacions es faran entre el 30 de juliol i el 4 d’agost i l'equip resultant es farà públic el 6 d'agost.

Aquest divendres s’ha iniciat el període de campanya per a les persones que es presenten a la renovació del Secretariat Nacional de la CUP. Durant les properes setmanes, tots els candidats conjuntament es passejaran pel territori català per presentar-se a les 13 assemblees territorials de l’organització. Tindran tots el mateix temps i els mateixos espais per convèncer la militància. De fet, per reglament, no poden fer servir els mitjans de comunicació amb l’objectiu que tothom tingui les mateixes oportunitats d'explicar-se.

La llista conjunta d’11 membres està formada per l’exdiputat de la CUP al Parlament Quim Arrufat (política institucional i assessorament municipal), el regidor de la CUP de Girona Lluc Salellas (comunicació), Núria Gibert (acció estratègica i moviments populars), Dani Corpas (política institucional i assessorament municipal), Anna Gabaldà (política institucional i assessorament municipal), Juanma Rojas (acció estratègica i moviments populars), Elisabet Punset (acció estratègica i moviments populars), Eduardo Càliz (Política institucional i assessorament municipal), Aida Sanuy (acció estratègica i moviments populars) i Ricard Torné (acció estratègica i moviments populars).

Pel que fa a les set candidatures individuals presentades, de les quals se n’hauran d’escollir 4, hi ha el fins ara membre del Secretariat Nacional Xavier Generó, Albert Serrats, Gerard Soler, Hugo Alvira, Laura Rafecas, Miquel Perelló i Òscar Simón.

El Secretariat Nacional de la CUP és l’òrgan que coordina la gestió política de l'organització, és a dir, l'executiva cupaire. Per tant, desenvolupa i executa la línia política i els acords presos a les Assemblees Nacionals i els Consells polítics.

Segons els acords aprovats a l'Assemblea Nacional d'Esparreguera del 22 de maig, les candidatures ja no són només individuals sinó que 11 dels 15 membres del secretariat es presenten per equips amb un pla de treball i un projecte comú prèviament acordat. A més, els equips han de presentar almenys un 40% de dones i la votació es farà telemàticament per fomentar la participació. Segons els cupaires, el sistema de candidatures col·lectives té per objectiu millorar la cohesió de l'equip executiu resultant i la capacitat d'acció política de l'organització, sempre respectant els eixos vertebrals de la CUP, l’horitzontalitat i l'assemblearisme.


Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No