Exdiputat i exregidor

Quim Arrufat es dona de baixa de la CUP per "mala maror" i "decepcions polítiques"

L'exdiputat i exregidor vilanoví lamenta la bel·ligerància d'alguns membres de l'organització

ACN Vilanova i la Geltrú 11-06-2020 17:28 Lectures 4796

L'exdiputat de la CUP i exregidor de Vilanova i la Geltrú Quim Arrufat ha anunciat que s'ha donat de baixa de la formació anticapitalista. En una entrevista a Vilaweb, Arrufat ha explicat que després de deixar el secretariat nacional va tenir "decepcions polítiques" i que a l'organització hi havia "mala maror" i recerca de "culpables a tot arreu". L'excupaire ha relatat que en un consell polític a Perpinyà va sortir-ne "enormement" decebut per la "càrrega de bel·ligerància", "negativisme" i de "me la sua tot". "Vaig veure que s'esgotava el cicle personal, d'energia, d'idees", ha conclòs. A l'entrevista, Arrufat ha lamentat les dificultats laborals que ha tingut després d'haver deixat el Parlament i ha constatat que l'excés d'exposició pública "té conseqüències negatives".

Pare del nou Institut Sobiranies per "enfortir l'espai del catalanisme popular d'esquerres"

L'exlíder dels comuns Xavier Domènech i el mateix polític vilanoví, amb altres persones de diferents tradicions polítiques de l'esquerra independentista, han impulsat en els darrers dies l'Institut Sobiranies, un espai de reflexió que vol anar més enllà dels partits per "enfortir l'espai del catalanisme popular i d'esquerres" després de "l'estancament de les onades democràtiques que van sorgir del sobiranisme i el 15M". La plataforma, que es va donar a conéixer la setmana passada, inclou l'exdiputada de la CUP Anna Gabriel -ara a Suïssa-, l'exregidora de Barcelona Gala Pin o la dirigent dels comuns Gemma Ubasart. També hi col·laborarà l'exdiputat anticapitalista David Fernàndez. La voluntat és que Sobiranies sigui un instrument per a l'elaboració, producció i difusió de coneixements a llarg termini que vol fixar i actualitzar el pensament i les hipòtesis polítiques que han guiat l'acció de l'esquerra en l'últim cicle polític.

El projecte està format per un consell de redacció i un grup de col·laboradors i compta amb iniciatives per a fomentar el debat, com una revista digital, cursos o un cicle de conferències. La primera publicació, per exemple, és un monogràfic sobre les conseqüències de la covid-19, amb una vintena d'articles amb diferents àrees i autors, penjat al web de sobiranies.cat.

El consell de redacció està format per Adrià Porta, Albert Noguera, Gala Pin, Gemma Ubasart, Sergi Cutillas, Ivan Miró, Maria Corrales, Marlene Fautsch, Quim Arrufat, Ricard Vilaregut, Sonia Farré, Xavier Domènech, Laia Facet, Jordi Serrano, Eunice Romero, Maria del Mar Griera, Ricard Martínez, Nora Miralles, Jordi Bonet, Anna Gabriel, Sonia Andolz i Jordi Muñoz.

Pel que fa a les col·laboracions, hi ha David Fernàndez, Benet Salellas, Jaume Roures, Mar García Puig, Ricard Gomà o Carles Foguet, entre d'altres.

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No