Eleccions municipals

Quim Arrufat fa un pas enrere i marxa de la candidatura de la CUP a Vilanova

El polític vilanoví ha anunciat a les xarxes que ha decidit 'sortir de la llista electoral' després de pensar-ho molt i d'un 'cicle polític molt intens'

Redacció Vilanova i la Geltrú 05-04-2019 10:48 Lectures 5148

El polític vilanoví Quim Arrufat ha anunciat a través de les xarxes socials que abandona la candidatura de la CUP a l'alcaldia de Vilanova i la Gettrú, després de tres mesos de la seva presentació com a candidat. Arrufat ha explicat a través de Twitter i Facebook que ha decidit 'sortir de la llista electoral' després de pensar-ho molt i d'un 'cicle polític molt intens'. En un comunicat, Arrufat reconeix que la decisió la va prendre fa un mes i que la notícia  ja la sabia la resta de la candidatura, però que han preferit esperar a fer-la pública a l'assemblea d'aquest vespre: "Després de molt pensar-ho, he decidit sortir de la llista electoral per a les properes municipals. Aquest darrer cicle polític ha estat molt intens i esgotador. Necessito parar. Dedicar temps als de casa. A la feina. A mi, també. Pensar en nous projectes, personals i col·lectius, des d'altres àmbits. Us dec aquestes explicacions, i també sinceres disculpes per decidir-ho tan tard, després d'haver anunciat que m'hi presentaria. Fa un mes que la CUP ho sap, i avui que es presenta la llista, ho fem públic. I jo aprofito per donar aquestes explicacions i demanar aquestes disculpes."

En la seva publicació a les xarxes, el polític vilanoví assegura que "no és cap decisió que prengui per discrepància amb el projecte de Capgirem Vilanova – CUP, que és la millor aposta per Vilanova i la Geltrú. No marxo, canvio de posició, però segueixo al front."

L'exdiputat Quim Arrufat va decidir a finals de gener tornar a la política municipal amb la CUP de Vilanova i la Geltrú, que anirà a les properes eleccions sota la marca Capgirem Vilanova-CUP. Vuit anys després de ser-ne el cap de llista, Arrufat havia d'ocupar el número quatre d'una candidatura que encapçala l'ex regidora Marta Jofra. Del 2012 al 2015, Arrufat va ser diputat al Parlament de Catalunya, un càrrec pel qual va haver d'abandonar l'Ajuntament de Vilanova, on havia estat regidor durant més de tres anys. 

Quim Arrufat fa marxa enrere i marxa de la candidatura de la CUP a Vilanova
Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres