Ple municipal

El ple de Vilanova aprova un nou contracte de l'enllumenat públic per 15 anys i 16,5 milions d'euros

El govern defensa que es tracta d'una de les millores més necessàries de la ciutat per renovar les instal·lacions, però CUP i Som VNG critiquen la privatització del servei i la llarga durada del contracte

Redacció Vilanova i la Geltrú 17-09-2018 22:07 Lectures 2140
Ple municipal de Vilanova i la Geltrú. Ajuntament de Vilanova

Ple municipal de Vilanova i la Geltrú. Ajuntament de Vilanova

El ple municipal de Vilanova ha aprovat aquest dilluns un nou contracte per a la concessió de serveis d'eficiència energètica de l'enllumenat públic. Ho ha fet amb el suport dels grups del govern, del PSC, del PP i dels regidors no adscrits Francis Àlvarez i Carmen Reina; els vots en contra de Som VNG, la CUP, i l’abstenció d’Ariadna Llorens. El contracte que tira endavant el govern serà per 15 anys i per un import de 16,5 milions d'euros.

El regidor de Territori i Espai Urbà, Joan Giribet, ha explicat que una de les necessitats principals de la ciutat és la millora de la xarxa d'instal·lacions de l'enllumenat públic: "es tracta d'una de les millores més importants que es faran a la ciutat en els propers anys, per a més aportarà un estalvi econòmic i energètic". El nou contracte incorpora la xarxa semafòrica i de parquímetres al servei.

Des de l'oposició, Som VNG i la CUP han criticat que el govern associï la millora de les instal·lacions a la privatització. Som VNG ha recordat que fa dos anys ja es va iniciar aquest procés administratiu, però que va ser impugnat per una de les empreses que no va guanyar el concurs i el tribunal li va donar la raó. En aquest sentit, la CUP ha lamentat que no hi ha hagut voluntat política d'un debat profund sobre aquest tema, que 15 anys per a una concessió d'aquest tipus i que no es garanteix ni s'explica enlloc l'estalvi energètic i reducció de gasos que suposarà aquest nou contracte.

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

Des que l'any 2006 la llei antitabac va prohibir fumar a l'interior bars i restaurants, molts establiments han optat per dotar de calefacció les seves terrasses a l'aire lliure. Es calcula que una terrassa amb quatre estufes en marxa 8 hores al dia emet tant CO2 com viatjar en cotxe 350 quilòmetres.

Què et sembla la prohibició de les estufes a les terrasses dels bars que algunes ciutats han començat a aplicar?


Malament