Garraf Promocions

UM9 xifra en més de 2 MEUR els diners malversats per l’exalcalde de Sant Pere de Ribes Josep Antoni Blanco

El partit adverteix que l’import no inclou les obres inacabades, com un casal d’avis o un edifici de lloguer social

ACN/ Gemma Sánchez Sant Pere de Ribes 15-11-2018 21:16 Lectures 4837
El regidor d’UM9 a Sant Pere de Ribes, Tomàs Carandell. UM9

El regidor d’UM9 a Sant Pere de Ribes, Tomàs Carandell. UM9

El grup polític Unitat Municipal 9 de Sant Pere de Ribes (Garraf) ha assegurat aquest dijous que els diners que l’exalcalde Josep Antoni Blanco (PSC) hauria malversat entre els anys 2003 i 2011 a través de Garraf Promocions junt amb dos empresaris més superen els 2 milions d’euros. UM9 ha detallat els seus càlculs després de fer-se públic que el jutge ha dictat l’obertura de judici oral contra Blanco i també contra Carmen Prat i Enrique Fernández –responsables de CQ Consultors, empresa gestora de Garraf Promocions-. Segons UM9, aquest import correspon als diners que CQ Consultors va cobrar per gestionar l’empresa pública dedicada a la promoció d’habitatge social, i adverteix que la quantitat és superior si es calcula la despesa de diverses obres inacabades, com un casal d’avis o un edifici de 16 pisos.

UM9 –formació adscrita a la CUP i acusació popular en el cas- ha assegurat que Josep Antoni Blanco va adjudicar “a dit” la gestió de Garraf Promocions a CQ Consultors en dues ocasions, i ha alertat que la companyia adjudicatària era propietat de Carmen Prat, exregidora del PSC a l’Ajuntament de Sitges. “Sembla que tot girava a l’òrbita del PSC”, ha afirmat aquest dijous el regidor d’UM9 a Sant Pere de Ribes, Tomàs Carandell.

El grup municipal anticapitalista ha aplaudit que el cas de Garraf Promocions estigui a punt d’arribar a judici sis anys després que el partit denunciés presumptes irregularitats a la Fiscalia en base a un informe emès per la interventora municipal, i han senyalat especialment la responsabilitat de l’exalcalde Josep Antoni Blanco, acusat de delictes de prevaricació i malversació de cabals públics.

D’altra banda, UM9 ha reclamat que l’actual alcaldessa Abigail Garrido (PSC) assumeixi responsabilitats per la gestió de Garraf Promocions en el supòsit que la sentència sigui condemnatòria. El regidor Tomàs Carandell ha recordat que Garrido va ser regidora d’Urbanisme durant els anys que es van produir les presumptes irregularitats i ha senyalat que “potser no té una implicació judicial en el cas, però sí que les té polítiques i ètiques”.

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No