Garraf Promocions

Obren judici oral contra l’exalcalde de Sant Pere de Ribes Josep Antoni Blanco per prevaricació i malversació

El grup municipal UM9 va denunciar irregularitats en la gestió de l’empresa pública Garraf Promocions, dedicada a l’habitatge de protecció oficial

ACN Sant Pere de Ribes 12-11-2018 16:56 Lectures 3074

El jutge que investiga presumptes irregularitats a l’empresa pública Garraf Promocions -dedicada a promoure habitatge social i de protecció oficial a Sant Pere de Ribes- ha dictat l’obertura de judici oral contra l’exalcalde Josep Antoni Blanco (PSC). Està acusat de presumptes delictes de prevaricació i malversació de cabals públics. Segons ha avançat el grup municipal UM9 –adscrit a la CUP-, el jutge ha tancat la investigació iniciada arran d’una denúncia que l’any 2012 va presentar la formació a la Fiscalia Anticorrupció. En aquell moment, Unitat Municipal 9 va advertir de presumptes irregularitats en la construcció d’alguns habitatges públics i en la concessió de la gestió de Garraf Promocions a CQ Consultors.

UM9, que està personada a la causa com a acusació popular, va revelar públicament fa tres anys que la interventora municipal havia redactat un informe el 2012 advertint que hi havia “moltes mancances legals” en la gestió de Garraf Promocions, externalitzada a CQ Consultors. A l’informe, segons va explicar UM9, la interventora advertia que s’havia utilitzat l’empresa pública com a forma d’evitar diversos tràmits administratius fixats per la llei.

Unitat Municipal 9 –adscrita a la CUP- preveu donar més detalls de l’obertura de judici oral el proper dijous en roda de premsa.

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

Imatge d'arxiu d'una espardenya de festa major

FESTES MAJORS. Dels balls i entremesos típics de les nostres festes majors, quin és el teu favorit?

Bastons
Pastorets
Cintes
Diables
Gegants
Capgrossos
Panderos
Gitanes
Valencians
Dracs (i similars)
Moixiganga
Falcons
Altres