Pactes de govern

Som VNG aposta per un govern d’esquerres amb ERC i la CUP

La formació destaca que és l’opció més estable de governabilitat

Redacció Vilanova i la Geltrú 04-06-2019 12:55 Lectures 2179

Som VNG ha presentat a la premsa el seu balanç dels resultats electorals, i la seva proposta per formar un govern d’esquerres a la ciutat. La formació analitza que en contrast amb els resultats a nivell estatal o nacional, es podria considerar com a satisfactori mantenir els dos regidors i incrementar lleugerament el nostre vot. Tot i això, considera que no ha aconseguit el seu objectiu, que era créixer més en vots i regidors. Un altre element d’anàlisi és que el vot en clau municipal no ha tingut tanta incidència com en altres convocatòries. Tot això, sense treure mèrits als resultats i a la campanya del PSC i d’ERC.

Pel que fa als resultats de SOM VNG, la candidatura valora que els resultats  han expressat la consolidació del projecte polític, que és capaç de resistir a tendències generals adverses. Tot i que en les seccions on més percentatge de vot han aconseguit, per exemple a La Collada o al Tacó, s’observa un lleuger retrocés, gairebé anecdòtic (tant sols una o dues desenes de vots), ha tingut un creixement rellevant en seccions en les que el 2015 havien obtingut un resultat gairebé ridícul, com per exemple al Nucli Antic.

Tot analitzant els resultats i la composició del consistori, l’assemblea de SOM VNG va valorar els possibles pactes de govern. Així doncs, es va constatar que un govern del PSC en solitari, o un pacte entre els partits independentistes no asseguraria una governabilitat estable. En aquest darrer cas, s’estaria tractant d’una aliança entre partits amb grans diferències, que en cas de governar conjuntament es donarien dinàmiques que no permetrien una acció de govern cohesionada o coherent.

És per això que la formació proposa un govern amb ERC i la CUP, sobre la base del treball conjunt realitzat en l’oposició i sobre un acord programàtic. Així doncs, SOM VNG posa sobre la taula un document amb 10 eixos programàtics que tenen a veure amb garantir drets com l’habitatge, el treball o la mobilitat, la municipalització de serveis com la neteja viària, l’increment dels llindars de renda per accedir a les llars d’infant, etc. Tot i que aquesta proposta de formació de govern necessitaria d’un grup més per aconseguir la investidura, durant aquesta setmana SOM VNG prioritzarà el diàleg amb els partits amb els que vol formar govern per treballar en un acord programàtic.

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No