Pactes de govern

L'assemblea de Som VNG descarta donar suport a ERC i no votarà a favor d'Olga Arnau

La formació apostava per un govern de coalició amb ERC i la CUP, però les negociacions no han prosperat

Redacció Vilanova i la Geltrú 13-06-2019 21:26 Lectures 1781

L'assemblea de Som VNG ha descartat donar suport a ERC aquest dissabte i el grup municipal no votarà a favor de l'investidura de la republicana Olga Arnau com a alcaldessa. La formació apostava per un govern de coalició d'esquerres amb ERC i la CUP, però les negociacions no han prosperat.

La formació lamenta que "la proposta de govern d’esquerres no ha tingut èxit per la negativa d’ERC per fer possible una alternativa de canvi a la ciutat" i ha apostat per una formació de govern que "anava en contra del nostre compromís amb la ciutadania que ens ha votat: fer fora del govern a JxCat i PSC com a les dues potes de la sociovergència".

La proposta d’ERC, és a dir, un govern independentista i de majoria d’esquerres, exclou d’entrada a SOM VNG, ja que no és un partit independentista i aposta per un govern d’esquerres al 100%. Així doncs, Som VNG assegura que "en cap cas podem donar suport a una investidura que, acte seguit, formarà un govern amb una lògica aliena a les qüestions de ciutat. Un vot que serviria, molt probablement, per investir un govern d’ERC i JxCat en diferit, i per tant continuista".

Per a la formació, la proposta d’acord programàtic que se’ns ha plantejat és "un document que només presenta generalitats i està mancat d’un clar ordre de prioritats". A més, diu que en la majoria de punts es tracta de "mesures que o bé són poc menys que complir amb la legislació vigent, o bé es tracta de complir amb les competències bàsiques que té qualsevol ajuntament, o fins i tot implementar dictàmens ja aprovats pel Ple de l’Ajuntament".

L’assemblea de SOM VNG ha considerat que és molt probable que el document acabi sent paper mullat en poc temps.

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No