Eleccions generals

ERC guanya les eleccions a la vegueria del Penedès i el PSC es manté com a segona força

En Comú Podem i Junts per Catalunya se situen com a tercera i quarta opció amb el 13% dels vots, seguides de la CUP i VOX amb el 6%

Redacció Vilanova i la Geltrú 11-11-2019 9:28 Lectures 2757
ERC guanya les eleccions a la vegueria del Penedès i el PSC es manté com a segon força. EIX

ERC guanya les eleccions a la vegueria del Penedès i el PSC es manté com a segon força. EIX

RESULTATS ELECTORALS A LA VEGUERIA DEL PENEDÈS, MUNICIPI A MUNICIPI

ERC ha guanyat amb claredat les eleccions a la vegueria del Penedès, on la participació ha perdut fins a cinc punts i s'ha situat entorn del 70%. El PSC es manté com a segona força i En Comú Podem i JxCat pràcticament empaten amb més del 13% dels vots. La CUP s'estrena com a cinquena força amb més del 6% dels vots, seguida de VOX, també amb més del 6%.

Pel que fa a les capitals de comarca, ERC guanya les eleccions a Vilanova i la Geltrú seguida del PSC i ECP i JxCat es mantenen com a tercera i quarta força polític i la CUP supera el 7% dels vots. Els republicants també han guanyat les eleccions a Vilafranca del Penedès, però Junts per Catalunya retalla la distància amb els republicans i avança el PSC. La CUP s'estrena amb prop del 10% dels vots. I el PSC manté el seu lideratge al Vendrell, on ERC i ECP es mantenen com a segona i tercera força política i JxCat i VOX empaten amb el 9% dels vots.

Per la seva partl, ERC guanya les eleccions a Sitges, on el PSC es manté com a segon força política. JxCat creix a les urnes sitgetanes, però es queda com a tercera opció, seguida d'ECP i PP. Els republicans també guanyen les eleccions a Sant Sadurní d'Anoia, on el PSC perd força, però es manté com a segona opció. JxCat creix, però es queda com a tercera opció, seguida d'ECP i la CUP. A Calafell, el PSC guanya les eleccions, però ERC retalla distància com a segona força política i ECP es manté com a tercera opció. VOX irromp amb força com a quarta opció i més de 9% dels vots.

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

Des que l'any 2006 la llei antitabac va prohibir fumar a l'interior bars i restaurants, molts establiments han optat per dotar de calefacció les seves terrasses a l'aire lliure. Es calcula que una terrassa amb quatre estufes en marxa 8 hores al dia emet tant CO2 com viatjar en cotxe 350 quilòmetres.

Què et sembla la prohibició de les estufes a les terrasses dels bars que algunes ciutats han començat a aplicar?


Malament