Ple municipal

La plantilla de l'Ajuntament de Vilanova denuncia al ple "inseguretat i agressions"

El ple acorda millores en les actuacions i un protocol per garantir la seguretat dels treballadors i treballadores

Redacció Vilanova i la Geltrú 03-12-2019 9:03 Lectures 2923
Plàcid Rosalen, treballador del departament d'Acció Social de l'Ajuntament de Vilanova, denuncia al ple la inseguretat de la plantilla. Ajuntament de

Plàcid Rosalen, treballador del departament d'Acció Social de l'Ajuntament de Vilanova, denuncia al ple la inseguretat de la plantilla. Ajuntament de

La plantilla municipal de l'Ajuntament de Vilanova ha denunciat al ple "inseguretat i agressions" a treballadors i treballadores en els darrers mesos. Ho han fet a través d'una moció que han presentat PSC i Som VNG i que finalment ha estat aprovada per unanimitat, tot i el malestar del govern local per entendre que aquestes temes no s'han de discutir al ple municipal i que el consistori ja estava treballant en aquestes denúncies dels sindicats.

Plàcid Salvador Rosalen, en nom de l'Associació Alternativa Municipal Participa VNG i treballador del departament d'Acció Social de l'Ajuntament, va ser l'encarregat de denunciar públicament la situació que viuen molts treballadors de la plantilla municipal, víctimes d'agressions verbals i físiques, en alguns casos, i de múltiples situacions d'estrès i violència.

Les seccions sindicals de CCOO i UGT van alertar de la situació als grups municipals i el ple va acordar prendre mesures urgents com ara dotar d’una major presència de la Policia Local les dependències municipals, formar al personal per afrontar la situacions de violència, així com instal·lar mesures de seguretat com càmeres o establir controls d’accés, entre d’altres.

Els grups de Som VNG i PSC van defensar al ple que durant més d'un any els sindicats han denunciat els problemes de seguretat que viu la plantilla i que no ha estat fins que s'ha presentat la moció al ple que el govern no ha presentat un protocol específic als sindicats i a l'oposició.

La regidora de Som VNG Ester Franco va assegurar al ple que la inseguretat “té a veure amb causes estructurals, i amb les polítiques que s’apliquen, i que repercuteixen i estan reflectides en les traves burocràtiques que dificulten seriosament gestions de les quals depèn el benestar o el malestar de la ciutadania”. Això, ha matisat la regidora, “no justifica ni una sola de les agressions que s’han produït, però cal tenir-ho present perquè a més de les mesures demanades per les treballadores i treballadors, cal que com ajuntament anem a l’arrel dels problemes per resoldre’ls, i no tan sols ficar pegats”.

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

Entitats ecologistes i animalistes demanen a les administracions públiques que es limiti l'ús de la pirotècnia per l'afectació a la salut de persones i animals per contaminació acústica i també per contaminació de l'aire.

Creus que s'hauria de limitar l'ús de la pirotècnia?


No