Ple municipal

Les treballadores i treballadors de l’Ajuntament exigeixen que es garanteixi la seva seguretat

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La reunió de desembre del Ple de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú va tractar la problemàtica que viu el personal del consistori en l’exercici de la seva feina. Aquest problema, que ha estat denunciat per les seccions sindical de CCOO i UGT, s’ha portat en forma de moció, que han presentat formalment els grups municipals de SOM VNG i del PSC, recollint les propostes dels sindicats. Entre les mesures proposades, i aprovades per unanimitat, estan dotar d’una major presència de la Policia Local o treballador/a municipal (vigilant, conserge...) en els centres de treball durant tota la jornada laboral, formar al personal per afrontar la situacions de violència, així com instal·lar mesures de seguretat com càmeres o establir controls d’accés, entre d’altres.

Així doncs, segons la regidora Ester Franco, “durant un any i mig s’ha posat sobre la taula el problema de seguretat que es viu, i no ha estat fins que s’ha portat una moció al Ple, que s’ha presentat un protocol de seguretat a l’oposició i a la representació sindical”. Les agressions que s’han viscut, ha afirmat la regidora de SOM VNG,  “tenen a veure amb causes estructurals, i amb les polítiques que s’apliquen, i que repercuteixen i estan reflectides en les traves burocràtiques que dificulten seriosament gestions de les quals depèn el benestar o el malestar de la ciutadania”. Això, ha matisat la regidora, “no justifica ni una sola de les agressions que s’han produït, però cal tenir-ho present perquè a més de les mesures demanades per les treballadores i treballadors, cal que com ajuntament anem a l’arrel dels problemes per resoldre’ls, i no tan sols ficar pegats”. Finalment, la regidora ha exigit al govern que es comprometi, “no només a aprovar un protocol o un pla, sinó que també faci un anàlisis de les causes estructurals de la situació, que també inclogui a la resta de departaments o establiments públics no inclosos al protocol, i que el posi en marxa, amb mesures concretes, i sobretot, que posi els recursos necessaris”.

Pla anual de contractació per al 2020

En l’apartat de dictàmens, un dels temes més destacables ha estat la presentació del Pla Anual de Contactació per al 2020, un calendari dels contractes que es realitzaran durant el següent any. Entre els que es portaran a concurs l’any vinent, hi apareixen alguns com el del servei de consergeries o el de neteja viària i recollida d’escombraries. Segons el document, està previst que aquest es realitzi entre el tercer trimestre i el quart de l’any vinent, de la mateixa manera que es farà amb el de neteja d’edificis o de manteniment d’instal·lacions esportives. En el cas de les consergeries, es faria durant el quart trimestre. Per al grup de SOM VNG, que hi apareguin aquests contractes manifesta que el govern no té una voluntat real per recuperar-ne la gestió, ja que els terminis per estudiar-ho, acordar-ho i implementar-ho són superiors.

Així doncs, per a Ester Franco, amb aquest pla, el govern “planteja un ordre de prioritats totalment a la inversa del que ha dit fins ara”. En aquest pla, doncs, es detalla el calendari de quan es realitzarà la contractació, és a dir, quan es farà i quin serà l’import del contracte que continuarà amb la gestió indirecta a través d’empreses com a prioritat. Si no fos això, ha afirmat la regidora de SOM VNG “ens presentarien un calendari d’internalitzacions, i no pas un calendari de contractacions”.

Plans d’inclusió social i d’equitat de gènere

Des de l’Àrea de Polítiques de Ciutadania s’ha presentat en aquest Ple el Pla d’Acció per a la Inclusió Social i el Pla Municipal per l’Equitat de Gènere. En tots dos punts, el grup municipal de SOM VNG ha votat a favor, tot i que ha volgut fer algunes observacions respecte al contingut. En resum, ha plantejat que els futurs plans haurien de ser més precisos en les seves actuacions, així com haurien d’anar acompanyats d’una memòria econòmica. En aquest sentit, la regidora Ester Franco ha afirmat que “al final el que fa, en gran part, que un pla sigui un bon pla o no, és la voluntat política i els recursos que s’hi destinen per implementar-lo”, perquè sinó serien paper mullat.

Modificació del Pla Especial de Pirelli Mar

La modificació del Pla Especial de Pirelli Mar ha estat un dels punts en l’àmbit de Territori i Espai Urbà que s’han tractat al ple. Aquesta ja es va aprovar, en la seva fase inicial, al ple del passat abril, i en aquesta reunió es votava la seva aprovació provisional, com a pas previ per a la definitiva. Com ja va fer en la fase inicial, SOM VNG ha votat a favor. Enver Aznar, portaveu del grup municipal, ha expressat que el vot favorable es deu a que“aquesta modificació serveix per facilitar la consolidació d’un dels tants sectors de la ciutat que. per l’efecte de l’especulació i la crisi. s’han convertit en barris fantasma”. Per una altra banda, ha afirmat que la proposta s’ha fet “seguint criteris urbanístics que recullen la necessitat de respondre als nous requeriments de sostenibilitat i a la normativa d’edificació actualitzada”, així com ha destacat que “el sòl afectat és urbà i consolidat i per tant, no estem parlant d’una modificació que impliqui a zones de la ciutat en les que encara no ens haguem posat d'acord en la planificació de la ciutat”

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local