Ple municipal

L'Ajuntament de Vilanova aprova la municipalització de la gestió dels centres cívics

El govern defensa que són 'espais vertebradors de la ciutat' i anuncia que acolliran 'la descentralització de l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania'

El ple municipal ha aprovat aquest dilluns en una sessió telemàtica la municipalització de la gestió dels centres cívics de Vilanova i la Geltrú. El govern va anunciar aquest estiu la intenció d'assumir la direcció d'aquests espais municipals i avui ha avançat que hi preveu desenvolupar la descentralització de l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania a través d'aquestes instal·lacions.

El govern ha aprovat el canvi de gestió del servei de direcció, organització, animació, informació i petit manteniment de la Xarxa d'Equipaments Cívics Municipals, per passar de gestió indirecta, com és ara, a una forma de gestió directa. El regidor de Participació Ciutadana, Enric Garriga, ha mostrat la seva satisfacció per l'aprovació: "És la primera municipalització, però no serà l’última, estem aquí per anar recuperant aquells serveis públics que mai haurien d’haver deixat de ser-ho".

Durant la sessió plenària, el regidor Enric Garriga ha avançat la intenció de descentralització l'Oficina d'Atenció Ciutadana a través dels centres cívics: "aquests espais havien de ser 100% municipals, ja que són espais vertebradors de la ciutat. Hem recuperat per a la ciutat allò que havia de ser, dignificant la feina de les directores i donant un impuls a la descentralització a l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania arreu de la ciutat".

El punt ha comptat amb el vot favorable de tots els grups municipals, a excepció del PSC, que s'ha abstingut argumentant que l'expedient està poc desenvolupat: "no sabem el cost real que tindrà el nou servei, es fa referència a millores en el servei que no s'especifiquen i el nou personal municipal cobrarà menys que la resta de treballadors de l'Ajuntament. És el primer cop que es fa una municipalització sense que hi havia acords dels sindicats ni que les noves treballadores s'acullin al conveni laboral de l'Ajuntament", ha apuntat Teresa Llorens, des del PSC.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!