Ple municipal

El govern de VNG municipalitza a cop de titular i sense consens

Roda de premsa dels regidors del PSC Teresa Llorens i Juan Luís Ruiz. Eix

Roda de premsa dels regidors del PSC Teresa Llorens i Juan Luís Ruiz. Eix

La manca d’iniciativa política i de diàleg amb l’oposició i la resta d’agents de la ciutat per part del govern municipal és pública i notòria. El darrer ple del dilluns 18 de gener l’equip de govern, que lidera Olga Arnau, va demostrar un cop més que és incapaç de tenir una agenda clara i concreta per a la nostra ciutat, que és un govern sense projecte de ciutat.

Un bon exemple n’és el fet que la fins ara regidora de govern Marta Guinda (CUP), va presentar la seva dimissió tan sols un any i mig després que se celebressin les eleccions. Com ella mateixa va explicar ho fa per desavinences amb el govern, perquè no comparteix el rumb d’aquest govern municipal, i perquè s’estan incomplint els acords pactats entre les tres forces que van conformar un govern amb l’únic objectiu de que no governes la primer força d’aquesta ciutat, el PSC. Son tres partits cadascun amb el seu tros de poder i que en absolut suma.

Pel que fa ja als punts ordinaris a la ratificació del catàleg de llocs de treball el grup municipal socialista, igual que la resta de grups de l’oposició, hi vàrem votar en contra en primer lloc perquè no compta amb el vistiplau dels representants dels treballadors i treballadores i incompleix amb el conveni col·lectiu signat que diu que abans de qualsevol modificació del catàleg s’ha d’informar a aquests representants, un fet que no s’ha produït. A més, sorprèn que l’any passat l’Ajuntament contracti un empresa per valor de 60000 euros perquè realitzi un estudi de valoració dels llocs de treball i abans de que estigui acabat, en determinats departaments de l’ajuntament, ja es modifiquin i requalifiquin llocs de treball. Per cert, es tracta d’un estudi que podia haver fet la Diputació de Barcelona de manera gratuïta.

D’altra banda, pel que fa a l’aprovació de la municipalització dels centres cívics, des del PSC ens vàrem abstenir no perquè no creguem que s’hagi de municipalitzar, sinó perquè es tracta d’un anunci buit, sense rigor ni planificació; en definitiva, sense projecte. De fet, aquesta moció se sustenta en una descentralització de les OAC que el PSC va proposar en una moció fa temps, però que es desconeix com i quan tindrà lloc. Uns dubtes aquests, que també apareixen formulats a l’expedient per part de recursos humans de l’Ajuntament i de l’interventor municipal.

Altrament, subratllem que s’ha donat llum verda a aquesta municipalització sense l’acord dels sindicats i sense que a les treballadores subrogades se’ls apliqui el conveni de l’ajuntament. Una nova mostra de l’arbitrarietat i de la manca de diàleg en què el govern  basa la seva acció política.

Pel que fa a les mocions, des del PSC de Vilanova i la Geltrú celebrem que el ple aproves per unanimitat la moció que el nostre grup va presentar per garantir els drets i per la millora de la qualitat de vida de les persones amb trastorn de l'espectre autista (TEA) a la nostra ciutat.

Es tracta d’una proposta que vàrem elaborar conjuntament amb l’entitat Autisme amb futur amb l’objectiu de garantir que l’espai públic de la nostra ciutat estigui adaptat per a aquests nens i nenes i persones, així com per posar a disposició d’aquestes famílies un local perquè puguin realitzar-hi activitats d’oci i terapèutiques.

A la moció de reprovació a la regidora Marta Jofra (CUP) hi van votar favorablement perquè creiem que les declaracions de la mateixa, en un tuït, realment eren un menyspreu cap a una entitat i un sector de la nostra ciutat.

El govern, un cop més, ha perdut l’ocasió per reconduir aquesta situació, per empatitzar amb un sector que ho està passant malament i no fa la més mínima autocrítica sinó que des de l’autocomplaença afirma que l’únic culpable de tot és el PSC que genera odi cap el govern municipal. Afirmació greu d’un govern que no dialoga sinó que actua de forma unilateral i sense voler escoltar ni dialogar amb qui no pensa com ells, ni amb l’oposició ni amb la ciutadania ni amb les entitats.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!