Relleu a la presidència

Abigail Garrido deixarà aquest dijous la presidència del Consell Comarcal del Garraf en favor de Mònica Gallardo

Gallardo assumirà el lideratge de l'ens comarcal els propers dos anys, com es va establir en l'acord de govern entre PSC i PDeCat

Abigail Garrido deixarà aquest dijous la presidència del Consell Comarcal del Garraf en favor de Mònica Gallardo. CC Garraf

Abigail Garrido deixarà aquest dijous la presidència del Consell Comarcal del Garraf en favor de Mònica Gallardo. CC Garraf

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El Consell Comarcal del Garraf celebrarà aquest dijous els dos ples extraordinaris que oficialitzaran el relleu al capdavant de la presidència, que deixarà l'alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido (PSC), en favor de la cap de l'oposició de Sitges, Mònica Gallardo (PDeCat). El canvi de lideratge formava part dels acords de govern que van signar les dues forces polítiques i que situaran a la política sitgena com a presidenta comarcal fins al final del mandat. L'alcaldessa de Sant Pere de Ribes assumirà properament el càrrec de diputada de Turisme de la Diputació de Barcelona, una tasca que fins ara havia dut a terme el vilanoví Juan Luís Ruiz (PSC), que actualment és diputat al Parlament de Catalunya.

Última sessió d'Abigail Garrido com a presidenta

Dijous passat es va reunir el Consell d’Alcaldies del Garraf amb l’Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU), al Consell Comarcal del Garraf. Durant la reunió, la presidenta de l’AMTU i alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, va compartir amb les alcaldesses els objectius de l’entitat, que treballa per la millora de la mobilitat i de les infraestructures de transport públic de Catalunya, i va posar a disposició dels ajuntaments l’assessoria i expertesa de l’associació.

Per la seva part, Juan Serra, Director General de l’AMTU va exposar a les alcaldesses els serveis que ofereix l’entitat als municipis en relació amb la mobilitat i el transport. En aquest sentit, es van destacar les accions d'assessoria, la recerca de fons econòmics, la formació a personal tècnic i l’organització de debats, com la Primera Trobada Internacional de Mobilitat, que es realitzarà a Sitges properament.

En relació al futur, Serra va informar que l’AMTU treballa en nous projectes de promoció de la mobilitat sostenible, en la creació de la targeta ciutadana personalitzada per municipis i en la planificació del creixement territorial de l'entitat. Aquesta associació reuneix més de 155 entitats i enguany fa 20 anys.

Al Consell d’Alcaldies també es va fer repàs dels projectes estratègics i territorials del Garraf: programes comarcals amb finançament europeu, Pla Estratègic d’Activitat Econòmica del Garraf, i projectes de mobilitat i estratègia territorial.

Així mateix, es va informar de l’aprovació definitiva de la subvenció del projecte “Envelliment actiu i saludable. De la teoria a la pràctica”, en el marc dels Projectes d’especialització i competitivitat territorial (PECT), del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea.

Aquest projecte forma part de l’aposta comarcal de treballar conjuntament amb els ajuntaments i entitats del sector de l’I+D en iniciatives que impulsin la millora de la qualitat de vida de les persones amb dependència i, alhora, dinamitzin el mercat de treball i l’economia de la comarca.

El Consell d’Alcaldies va comptar amb la participació de la presidenta del Consell Comarcal del Garraf i alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido; l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau; l’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell; l’alcaldessa de Cubelles, Rosa Fonoll; l’alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet; l’alcaldessa d’Olivella, Marta Verdejo i la consellera adjunta a presidència, Mònica Gallardo.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local