Crisi del coronavirus

Mònica Gallardo: "el Garraf ha patit un embat important durant la pandèmia i hem de revertir la situació entre tots"

El consell comarcal i agents econòmics i socials presenten un Pla estratègic d’activitat econòmica del Garraf que proposa actuacions pel sosteniment i l’equilibri de la comarca

Mònica Gallardo, presidenta del consell comarcal del Garraf. EIX

Mònica Gallardo, presidenta del consell comarcal del Garraf. EIX

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Ahir es va presentar el Pla estratègic d’activitat econòmica del Garraf, encara provisional, després del procés participatiu. Aquesta primera presentació es va fer als membres de la Taula de seguiment del Pacte per l’Ocupació del Garraf. El Consell Comarcal del Garraf, en nom del Pacte, va encarregar a l’Agència de Desenvolupament Node Garraf la realització d’aquest Pla, amb l’objectiu de planificar actuacions pel sosteniment i l’equilibri econòmic de la comarca, per a propiciar un entorn competitiu i evolutiu en base a l’atractivitat i la retentivitat d’iniciatives, inversions i talent, i per a oferir majors oportunitats pel desenvolupament personal i professional.

En una entrevista concedida a Eix Diari, la presidenta del Consell Comarcal del Garraf, Mònica Garraf, ha defensat la unitat d'acció a la comarca per revertir la situació de la crisi de la covid-19: "el Garraf ha patit un embat important durant la pandèmia amb xifres d'atur que han superat el 15 % i necessitem unir esforços per revertir aquesta situació".

El Pla estratègic d’activitat econòmica del Garraf s’estructura en 7 eixos: l’economia del mar, la cultura i la creativitat, l’envelliment actiu, la indústria i les transaccions comercials entre empreses (b2b), l’habitatge, els serveis a consum final, i el sector primari. A partir d’aquests eixos s’han definit 44 directrius i 233 accions, algunes de les quals ja s’han començat a desenvolupar. Aquestes propostes es complementaran amb altres vectors d’actuació que són claus pel desenvolupament, com la mobilitat, la sostenibilitat i el compromís social.

El Pla es concep com un document de continuïtat i obert a actualitzacions periòdiques, per desenvolupar de forma conjunta, amb un horitzó temporal quinquennal 2021-2025 i amb revisions periòdiques cada dos anys.

En aquest sentit, la presidenta del Consell Comarcal del Garraf, Mònica Gallardo va destacar que aquest Pla demana la participació constant i permanent, així com la implicació de tots els sectors de la comarca. La presidenta també va ressaltar la necessitat d’establir un model de governança del Garraf que permeti el desenvolupament i la implantació del Pla estratègic, i la consolidació d’aquest treball conjunt.

Per la seva part, Isidre Also, director de Node Garraf, va presentar el Pla com a línia de treball que ha de donar resposta a la necessitat de creixement de la comarca, de manera diversificada, desplegant el ventall d’activitats amb major potencial. Also també va explicar que les propostes més significatives, recollides en el procés de participació, van ser la idea de comarcalitat i el concepte de col·laboració.

Des la Taula de seguiment del Pacte per a l’Ocupació del Garraf es va fer una valoració molt positiva del Pla, i es va proposar incorporar les propostes en els Plans d’Actuació Municipals.

L’elaboració del Pla estratègic d’activitat econòmica del Garraf es va iniciar al setembre passat amb un procés participatiu que va comptar amb la implicació de 250 persones i 22 entitats de la comarca. Així mateix, durant el 3r Simposi Garraf, realitzat la setmana passada, es van recollir aportacions per a incloure al document. Totes aquestes propostes estan recollides en l’espai web www.plaestrategic.cat.

Properament el Consell Comarcal del Garraf convocarà als regidors i regidores d’empresa, promoció econòmica, turisme, innovació i comerç dels ajuntaments de la comarca, així com al Consell d’Alcaldies per a compartir el Pla estratègic. 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local