Relleu a la presidència

Mònica Gallardo, nova presidenta del Consell Comarcal del Garraf en substitució d'Abigail Garrido

El canvi de lideratge formava part de l'acord de govern entre PSC i JxCat

Mònica Gallardo, nova presidenta del Consell Comarcal del Garraf en substitució d'Abigail Garrido. EIX

Mònica Gallardo, nova presidenta del Consell Comarcal del Garraf en substitució d'Abigail Garrido. EIX

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Mònica Gallardo i Montornés, consellera de Junts per Catalunya, ha estat escollida avui nova presidenta del Consell Comarcal del Garraf en un ple extraordinari realitzat aquesta tarda a la Masia d’en Cabanyes, de Vilanova i la Geltrú. Gallardo ha comptat amb el suport de 17 consellers i conselleres.

Aquest relleu forma part del pacte de govern d’aquest mandat, en què el grup comarcal del Partit dels Socialistes de Catalunya i el grup comarcal de Junts per Catalunya van acordar la presidència compartida de l’ens comarcal. El canvi s’ha avançat uns mesos per la renúncia la presidenta Abigail Garrido Tinta, per a assumir properament el càrrec de Diputada de Turisme a la Diputació de Barcelona.

Abigail Garrido ha iniciat el ple extraordinari, recordant els inicis de la legislatura al setembre de 2019: “començàvem a planificar un Pla de Mandat centrat en la recerca de la justícia i la cohesió social, la sostenibilitat amb la mirada posada en la necessitat de contribuir a la lluita del canvi climàtic i, la defensa de reptes i oportunitats per aquest territori i la seva gent. Però ben aviat tot va quedar tocat per la pandèmia de la Covid-19”.

“En aquells inicis no podíem imaginar que toparíem amb una situació tant adversa -ha destacat la presidenta-, en què hem après a conviure, entendre, adaptar-nos, gestionar dinàmiques professionals noves i, lluitar, lluitar i lluitar”. En aquest sentit, Garrido ha expressat el seu agraïment als consellers i conselleres que des del primer moment es van posar a disposició per treballar plegats, així com als companys i companyes de l’equip de govern: “hem après a governar respectant les diferències i enfortint les nostres coincidències per centrar en aquest temps difícil tots els nostres esforços en les persones i les seves necessitats sobrevingudes arrel d’aquest crisi sanitària, econòmica i social”.

La presidenta també ha fet un esment especial al Consell d’Alcaldies i ha agraït les alcaldesses “per la seva comprensió, ajut mutu i compromís per millorar el nostre territori” i també a l’equip humà del Consell Comarcal del Garraf “que en circumstàncies  tan adverses ha estat a l’alçada de les necessitats i reptes”.

Per la seva part, Mònica Gallardo ha afirmat que “aquest canvi de presidència es produeix quan hem arribat gairebé a la meitat del mandat i, per tant ens hem demostrat tots plegats, que malgrat les diferències, hi ha molt més que ens uneix i que fa possible que puguem tirar endavant els compromisos derivats de les competències d’aquesta institució comarcal”.

En aquest sentit, la nova presidenta ha destacat que “aquest relleu no és més que la reafirmació d’un compromís polític que fins fa pocs minuts ha liderat la presidenta, Abigail Garrido”, a qui ha agraït públicament per la “generositat i complicitat en el camí recorregut en aquests gairebé dos anys”.

D’altra banda, Gallardo ha ressaltat el treball conjunt i coordinat entre conselleres i conselleres, ajuntaments, equips professionals del Consell Comarcal del Garraf i entitats, per a estar al costat de les persones durant aquest darrer any, especialment marcat per la Covid 19.

Així mateix, la presidenta ha posat en valor “la voluntat de traçar un full de ruta conjunt, en l’àmbit privat i públic, amb institucions, empreses i sindicats en espais de treball i de presa de decisions com el Pacte Comarcal per l’Ocupació” i, en aquest sentit, ha afegit que “afrontem el futur amb nous espais de diàleg constant que es traslladaran en breu de la mà de l’Agència de Desenvolupament Node Garraf amb la presentació d’un Pla Estratègic d’activitat econòmica de la nostra comarca”.

Davant la crisi econòmica i social derivada de la pandèmia, Gallardo ha refermat el compromís del Consell Comarcal del Garraf en la recerca de recursos amb les administracions superiors, que permetin generar les oportunitats necessàries per a revertir la situació.

En aquest sentit, la presidenta ha recordat la cooperació amb els ajuntaments i entitats per al desenvolupament de diferents programes comarcals que compten amb cofinançament de fons europeus, i que poden posicionar la comarca com a referent en la investigació i el desenvolupament d’eines tecnològiques per a millorar la qualitat de vida de les persones amb dependència. Gallardo també ha destacat que “l’arribada dels  fons Next Generation, ens interpel·la a treballar en la cooperació entre municipis més que mai”.

Finalment, la presidenta ha afirmat que “el Pla de Mandat 2019- 2023 manifesta clarament la nostra voluntat d’enfortir les polítiques socials per garantir els drets i la igualtat d’oportunitats, la promoció de l’accés a l’habitatge, la preservació de la riquesa del nostre entorn i el nostre patrimoni, i la lluita contra el canvi climàtic amb la implementació de polítiques de transició energètica”.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local