NATURA

Analista Bionergètic

Productes i Serveis

Des de la Biologia humana podem tenir una visió global de l'organisme, tant en la seva manifestació somàtica -el cos-, com en la psíquica -la ment-. L'augment innecessari de l'estrès comporta un desajust a l'organisme, que es pot manifestar somàticament amb dolor muscular, ofecs, trastorns digestius, trastorns de la son,del sistema immunitari, etc., és a dir a nivell corporal; com a nivell de la ment -psíquicament- amb ansietat, sentiments depressius, pensaments negatius, angoixa, dificultats en les relacions, etc. Caldrà,doncs, atendre els dos aspectes per tal de gaudir més de la vida.

Amb l'aportació de la biologia humana, les neurociències, de l'Anàlisi Bioenergètica, i del T.R.E., podreu aprendre quins són el mecanismes d'estrès propis i a relaxar-los,a no estar enganxat a una dinàmica repetitiva del patró d'estrés. Coneixent la pròpia biologia i els mecanismes d'adaptació a l'entorn ens ajudarà a aprendre com alliberar.nos de l'estrès que no ens és necessari per viure,en el benentès, que hi ha un mínim que comporta el fet d'existir.

L'Anàlisi Bioenergètica.

?Es un mètode creat pel Dr. Alexander Lowen que ens permet de conèixer les estructures caracterials i per tant els patrons d'economia energètica bàsics. ?Es la història personal que ens conforma  d'una manera determinada d'intentar adaptar-nos a l'entorn i,a la vegada, dificultar.nos una vivència amb el mínim estrès necessari per viure.

T.R.E.(trauma releasing exercices).

 

El T.R.E. o exercicis per alliberar la tensió i/o el trauma, van ser creats pel Dr. David Berceli a partir de la seva observació de les reaccions humanes en situacions de por, i després d’una investigación intensa en els camps de la neurofisiología i de la fisioterapia.

 

D’una forma senzilla i gens difícil de practicar, ens permetem de pasar d’una posició d’estrès (simpaticotònica) a una de descans (parasimpaticotònica). De fet, estem actuant a nivel del teixit conjuntiu, les fàscies, i amb el sitema nerviós autònom, afluixant la tensió que es posa en aquest teixit, facilitant l’alliberament del trauma o de l’estrès. Després de la teoria polivagal del Dr. Porges, sabem com actua el nervi vago en les situacions estressants: pel que fa a la branca amielínica (que ens arriba dels nostres avantpassats reptilians) dóna una resposta de congelació, i la branca mielínica (propia dels mamífers) que ens dóna una resposta de fugida i/o atac.

 

Tant si hi ha una experiencia traumática, recent o antiga, o estem patint una situació  d’estrès, o dolor muscular, o transtorns psicosomàtics, el T.R.E. ens  ajudarà a afrontar la situació, i a la millora de la vitalitat i repós tant a nivel de cos com de ment.

 

Francesc Ripoll i Pedragosa.

Analista Bioenergètic. (C.B.T.). Member at large de l'I.I.B.A.

T.R.E. Provider.

Biòleg col. nº2162-C

 

 

 

Informació de contacte


Segueix-nos

Data ùltima actualització: 11/05/2020 19:43:27