Incendi mortal

El TSJC confirma l'absolució de la noia acusada d'induir un amic amb esquizofrènia a matar el pare a Vilanova

La sentència, que es pot recórrer davant del Suprem, té un vot particular d'una de les tres magistrades

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha confirmat l'absolució per jurat popular de la noia de Vilanova i la Geltrú acusada d'haver induït un amic amb esquizofrènia a matar el pare, segons ha avançat la periodista Anna Punsí i ha pogut confirmar l'ACN, que ha tingut accés a la sentència. El text inclou el vot particular d'una de les tres magistrades, que discrepa de les dues col·legues i considera, com ho feien la Fiscalia i l'acusació particular, que caldria repetir el judici. La vista amb jurat popular es va celebrar el setembre del 2022. Per unanimitat es va considerar provat que l'individu havia mort el pare enmig d'un brot psicòtic, i també per unanimitat es va declarar no provat que la noia l'hagués induït a fer-ho.

Les acusacions indicaven que la noia havia convençut l'amic que ell pertanyia a un grup secret de col·laboració policial i que havia de participar a diversos cursos de formació, de tal manera que l'home va aconseguir que els seus pares transferissin prop de 8.000 euros al compte d'ella.

El jurat popular va declarar que aquests fets no havien quedat provats, així com tampoc que aconseguís que l'home obtingués 500 euros de la seva mare en efectiu i que els hi entregués, ni que ideés la mort del pare o que inculqués al fill la idea de matar-lo.

Després de cometre el parricidi a l'habitació on dormia la víctima, l'home va incendiar la casa, fet que segons les acusacions també havia estat ideat per la noia i que el jurat popular tampoc va considerar provat.

Davant del veredicte del jurat popular, la sentència va absoldre la noia del delicte d'assassinat per traïdoria, del delicte d'incendi i del delicte continuat d'estafa. L'home va ser declarat culpable dels dos primers delictes, però se'l va sentenciar a llibertat vigilada i a complir amb el tractament psicofarmacològic pautat, així com a complir les visites psiquiàtriques programades per un temps màxim de disset anys.

Ara el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya corrobora la sentència amb el vot particular d'una de les tres magistrades, que creu que el judici s'hauria de repetir. La sentència es pot recórrer davant del Tribunal Suprem.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local