Opinió

Per què Acció per Sitges no forma part del Govern Municipal?

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Des del 2 al 13 de juny hem mantingut 6 reunions amb la comissió de pactes de l’Entesa i una amb la d’ERC. Amb aquestes reunions vam arribar el 13 de juny a un acord programàtic amb gairebé 100 propostes que hem elaborat conjuntament. Sobre la base d’aquest acord vam votar el dia 14 a Jordi Baijet. A partir del dia 14 l’actitud de l’Entesa ha canviat radicalment. Ho vam començar a veure dilluns 16, dia previst per a una reunió conjunta de Jordi Baijet, Gabi Serrano, Àngels Parés i Andreu Bosch. En aquesta reunió només va comparèixer Jordi Baijet per dir-li a Andreu Bosch que encara hi havia molt temps per parlar del cartipàs municipal i que abans convenien reunions prèvies amb Àngels Parés i Armand Paco. Sense haver pogut realitzar aquestes reunions per manca de resposta a la nostra sol·licitud i sense haver pogut comptar amb la mediació del mateix Jordi Baijet per realitzar-les, aquest ens va sorprendre divendres, 20 al matí amb declaracions a Ràdio Maricel en què donava noms concrets per a diverses regidories, sense prèvia consulta a un teòric soci de govern com érem nosaltres. Anteriorment fins i tot ja els havien presentat a funcionaris del propi ajuntament. Aquesta és la mena de diàleg que tant ens havien promès abans de les eleccions? Sí que comencem bé!

Una setmana després de la investidura en què vam donar suport al candidat de l’Entesa, el senyor Jordi Baijet, ja hem vist que el nou govern no compta amb la nostra col·laboració per tirar endavant el pacte programàtic que vam consensuar conjuntament amb l’Entesa i ERC. Ho hem vist per la política de fets consumats. Pensem que és un error però ho respectem. Ja vam explicar per quines raons vam decidir el nostre vot per Jordi Baijet i no ens en penedim.
Contràriament al que alguns ens han manifestat no ens han enganyat. Ells van quedar amb nosaltres de parlar del cartipàs municipal passada la sessió d’investidura però no ens van dir quan. Si bé és cert que no han complert encara la seva promesa tenen de temps per oferir-nos el que demanàvem (urbanisme compartit, medi ambient i participació ciutadana) fins al 2007, any de la propera contesa electoral municipal. Una altra cosa és que nosaltres en el seu moment acceptem o no. Dependrà de com entenguem que, quan es doni l’oferta, servim millor els interessos dels sitgetans. Vam ser escollits per 1510 votants per poder servir unes idees que venim defensant des de fa molt de temps i les seguirem defensant tant si ens toca governar Sitges com si ens toca, com ara és el cas, estar a l’oposició. Ens mantindrem a l’aguait per controlar de forma seriosa i exhaustiva el Govern Municipal des de la fidelitat als nostres compromisos electorals per respecte als nostres votants.

Ens imaginem les raons per les quals ens volen a l’oposició i no en el govern. Ja han dit en públic que “som perillosos”. Perillosos nosaltres? Per a qui? Per què? Per als interessos electorals d’alguns partits? Un exemple més que el que interessa a Sitges, un govern estable i renovador, passa a segon terme. I adquireix tota la importància allò que interessa a aquests partits, electoralment parlant: que Acció per Sitges dins la vida municipal no tingui el protagonisme que li han atorgat les urnes. És curiós de veure com una de les raons que sempre han esgrimit els socialistes per defensar la seva candidatura a l’alcaldia (ser la llista més votada i, per tant ser la llista més legitimada per accedir al govern municipal) ara es converteix en paper mullat. Quan es tracta de nosaltres, la segona força política de Sitges, no opinen igual i prefereixen aliar-se a l’última llista en ordre de vots (i governar en minoria!) excloent la segona, Acció per Sitges, tenint com tenim un pacte programàtic elaborat en comú i una postura totalment oberta a la participació d’ERC en el govern.

Com ja dèiem abans de les eleccions, un dels problemes de molts partits tradicionals és que s’han convertit en maquinàries electorals més que en instruments al servei dels interessos del poble que els ha votat. En aquesta decisió, a falta de les explicacions que encara no ens han volgut donar els qui ens han exclòs del govern municipal, han primat els interessos electorals del 2007. Som perillosos perquè ens ha votat molta gent, situant-nos com a segona força i si no ens fan desaparèixer des d’ara mateix, dins de 4 anys podríem pujar electoralment encara més. Però s’equivoquen triant el camí de les estratègies polítiques. Igual com s’equivocava aquell que ens convidava a retirar-nos de la contesa electoral perquè, deia, votar-nos era llençar el vot . O aquell d'ERC que a la taula electoral de les Botigues, quan ja s'havia fet el recompte, ens va arribar a pronosticar no més de 140 vots ...

Des de l’oposició farem una gran tasca de control de l’executiu i demostrarem que som necessaris en els moments de transcendència en què estigui en joc el futur de la nostra població. I potser d’aquí a quatre anys alguns que ara no ens volen veure governant s’enduran una tan gran sorpresa com la que es van endur el passat dia 25 de maig. Tal vegada aquesta sorpresa que a alguns costa tant de pair esdevindrà, aleshores, un tall de digestió.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local