Sentència 1-O

Vuit persones més del Penedès encausades pel tall de l’AP-7 a la Jonquera

Les noves citacions van arribar la setmana passada a 7 persones de l’Alt Penedès i una de l’Anoia que són cridades a declarar els propers dies per les mobilitzacions arran de les sentències contra els presos polítics

Redacció Vilafranca del Penedès 17-02-2020 19:38 Lectures 2009

Vuit persones més del Penedès han estat encausades pel tall de l’AP-7 a la Jonquera. Les noves citacions van arribar la setmana passada a 7 persones de l’Alt Penedès i una de l’Anoia que són cridades a declarar els propers dies per les mobilitzacions arran de les sentències contra els presos polítics.

Les 8 persones investigades (dues de Sant Sadurní, dues de Gelida i una de Riudebitlles, Vilafranca, Mediona i Capellades) són cridades a declarar durant aquesta setmana a la caserna de la Guàrdia Civil de Sant Andreu de la Barca acusades de delictes de desordres públics, danys i contra la seguretat viària per les mobilitzacions que van tenir lloc a la Jonquera els passats 11 i 12 de novembre de 2019 convocades per Tsunami Democràtic.

L’acció de la Jonquera  va comportar el tall del trànsit a la frontera entre els estats espanyol i francès durant gairebé dos dies, i es va emmarcar en el seguit de mobilitzacions que, convocades per Tsunami Democràtic, donaven resposta a la sentència que condemnava als presos polítics catalans a desenes d’anys de presó.  Per aquestes mateixes protestes també hi ha procediments oberts per la policia francesa tot i que en aquest cas per obstrucció de via pública, que a l’estat francès té una pena màxima de 40 euros de multa.

Aquestes citacions, s’afegeixen a les 10 persones del Baix Penedès que ja van haver de personar-se davant de la Guàrdia Civil de Tarragona els passats dia 4 i 5 de febrer pels mateixos fets i que en aquell cas es van acollir al dret de no declarar en una causa que encara es troba sota secret de sumari. En aquell moment, les persones investigades ja van manifestar que consideraven que aquesta operació no era res més que un nou intent de l’estat per reprimir l’independentisme.

Les 18 penedesenques investigades pel tall de la Jonquera s’afegeixen a les desenes de persones encausades a Catalunya per aquells fets i que segons les dades d’Alerta Solidària ja són prop de 200, sense descartar que encara se n’hi afegeixin més. Totes les penedesenques investigades fins a moment estan assessorades per les advocades d’Alerta Solidària i compten amb el suport antirepressiu de la Baula, xarxa solidària del Penedès. Cal destacar que entre les persones encausades al Penedès per l’acció a la Jonquera, hi ha tres regidores de la CUP.

Des de la Baula, xarxa solidària, s’ha fet una crida a participar en les convocatòries de suport a les persones encausades que estan citades dimarts i dijous d’aquesta setmana al matí. Les concentracions de suport es convoquen davant de la caserna de la Guàrdia Civil (c/ Camí Vell de Palau s/n de Sant Andreu de la Barca) el dimarts dia 18, el dijous dia 20 i el dimecres 26 a les 10h quan els penedesencs, entre d’altres investigades d’altres punts de Catalunya, estan citades a declarar.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No