Crim del Foix

Rosa Peral va ajudar a traslladar el cadàver de la seva parella "per por" d'Albert López, segons una companya de presó

Una amiga i agent de la Guàrdia Urbana es va creure la versió de l'acusada sobre l'origen d'unes taques de sang

ACN/ Xavi Toscano/ Miquel Codolar Vilanova i la Geltrú 18-02-2020 17:26 Lectures 1819
Rosa Peral, acusada pel crim de la Guàrdia Urbana, durant el judici a l'Audiència de Barcelona, mentre declara el pare de la víctima. ACN

Rosa Peral, acusada pel crim de la Guàrdia Urbana, durant el judici a l'Audiència de Barcelona, mentre declara el pare de la víctima. ACN

Una amiga que Rosa Peral va fer a la presó ha dit aquest dimarts en el judici pel crim de la Guàrdia Urbana que l'acusada va explicar-li que va ser Albert López qui va matar Pedro Rodríguez i que ella el va ajudar a traslladar el cadàver fins al Pantà de Foix. Segons ha dit la testimoni, Peral ho va fer "per por", ja que Albert López "l'amenaçava". També ha declarat una amiga i agent de la Guàrdia Urbana que va anar a casa seva sis dies després dels fets. Allà va trobar sang en dues tovalloles i al terra, i es va creure l'explicació de Peral sobre el seu origen. Dies més tard, Albert va comentar-li en broma, parlant del que havia passat amb el cotxe, si volien fer una barbacoa, i l'amiga de Peral el va fer callar.

La companya de presó Tannya A., que ha declarat amb en anglès amb l'ajuda d'un intèrpret, ha explicat que la relació amb l'acusada es va forjar a les classes d'anglès que ella oferia a la presó i a les que Peral hi assistia per millorar la l'escriptura. La testimoni ha relatat que Rosa Peral va confessar-li dins de la presó que "tenia por d'Albert López" i va detallar-li les intimidacions que va rebre. "Eren amenaces cara a cara i per telèfon", ha dit.

Tannya A. ha detallat la versió del cas que va explicar Rosa Peral durant la seva estada al centre penitenciari. Segons la testimoni, Peral sempre va assegurar-li "que mai havia vist el cos de Pedro Rodríguez" tot i que va explicar-li que va ajudar a Albert López a traslladar el cadàver fins al Pantà de Foix i "ella ho va fer per por", ha dit. Quan ha entrat al detall ha explicat el relat complet que va fer-li Peral dels fets: "Ella el va seguir amb el seu cotxe i quan van arribar al lloc va veure com l'Albert baixava del vehicle de Pedro amb un bidó de gasolina i el va cremar. Llavors Rosa va marxar corrents", ha relatat.

La declaració d'aquesta testimoni contrasta amb la de l'altra presa, Anyuli R., que va declarar en el judici la primera setmana i que va explicar que Rosa Peral va confessar-li haver donat una medicació a la víctima, Pedro Rodríguez, "perquè es calmés, perquè estaven discutint molt fort". També va explicar que l'acusada li va demanar que li deixés utilitzar internet per "esbrinar si en un cadàver calcinat es podien determinar les causes de la mort". De fet, la testimoni d'aquest dimarts ha dit sobre Anyuli R. que "era desequilibrada i que sempre causava problemes" dins de la presó.

Al veure que totes les declaracions de Tannya A. eren favorables a Rosa Peral, el jutge que presideix la sala ha interromput l'interrogatori per preguntar-li a la declarant si "havia estat amenaçada per l'acusada, la seva lletrada o una tercera persona" per declarar en favor de Peral. Una afirmació que ha negat.

Sang a casa de Rosa Peral

Una amiga de Rosa Peral que treballava a la Unitat d'Investigació de la Guàrdia Urbana de Barcelona, Núria G., va anar a casa seva quatre dies després dels fets. Allà va trobar sang en dues tovalloles i al terra, i es va creure l'explicació de Peral sobre el seu origen.

Peral li va explicar les tres gotes al màrmol d'una porta eren perquè la seva gossa tenia la regla. També li va justificar la sang en dues tovalloles, en aquest cas indicant que les feien servir en les relacions sexuals amb Pedro per no embrutar el llit.

El mateix dia Rosa Peral li va dir que no entenia per què havia passat la mort de Pedro. Li va explicar que havien discutit i que Pedro "estava molt tens" perquè s'havia ajuntat un tema econòmic, de no poder estar amb el seu fill i de no poder treballar i tot plegat li creava "angoixa". Però que Pedro havia marxat i no en sabia res.

Rosa també li va comentar a l'amiga que la relació amb Albert era d'amistat, que "era molt bon amic". De fet, va ser el mateix Albert qui la va passar a buscar per anar a sopar a casa de Rosa dos dies després, el dia 8.

Va ser aquell dia que Albert li va fer una "broma" parlant del que havia passat amb el cotxe, dient si volien fer una barbacoa. L'amiga de Peral ha explicat que el va fer callar perquè va entendre que estava "fora de lloc" i que ho va atribuir a que habitualment era "sarcàstic".

També ha declarat un agent de la Guàrdia Urbana, David N., que ha explicat que intentar advertir dues vegades a Pedro de la relació de Rosa amb Albert i amb altres homes. Però ha dit que Pedro no el va voler escoltar perquè estava "súperenamorat".

En la sessió d'aquest dimarts també han declarat els familiars de la víctima. El pare de Pedro Rodríguez, molt afectat, s'ha limitat ha confirmar que el mort és el seu fill i que reclama la indemnització. En la mateixa línia s'ha mostrat la germana, que ha declarat per telèfon. Durant la intervenció d'aquests dos testimonis els dos acusats han estat amagats darrera uns panells que han impedit el contacte visual amb els familiars de Rodríguez.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

El Penedès i Garraf en ple arriba a la segona fase del desconfinament. A les portes de l'estiu i amb un futur incert, segurament ja heu començat a fer plans per a les vostres vacances

Heu començat a fer plans per aquest estiu?


No