Justícia

Constituït el jurat popular que jutjarà Rosa Peral i Albert López pel crim del Foix

Està format per 5 dones i 4 homes amb una mitjana d'edat de 47 anys

ACN Vilanova i la Geltrú 31-01-2020 16:33 Lectures 2750

Aquest divendres al matí ha quedat constituït el jurat popular que ha de jutjar Rosa Peral i Albert López, acusats de l'assassinat de Pedro Rodríguez, en el cas conegut com a crim de la Guàrdia Urbana. El jurat el formen nou membres, cinc dones i quatre homes, amb una mitjana d'edat de 47 anys. A més, s'hi afegeixen dues dones com a suplents. La principal tasca d'aquestes persones serà determinar quina va ser la implicació dels dos acusats en la mort de Rodríguez. La primera sessió del judici, que se celebra a l'Audiència de Barcelona, ha estat a porta tancada. Les primera de les sessions publiques comença el dilluns 3 de febrer amb les qüestions prèvies i dimarts ja començaran a declarar els primers testimonis.

El judici pel crim de la Guàrdia Urbana està previst que s'allargui fins el dia 16 de març. Els dos acusats, Albert López i Rosa Peral, no declararan fins als dies 11 i 12 de març, respectivament. Els dos agents de la Guàrdia Urbana s'enfronten a penes de fins a 25 anys de presó per un delicte d'assassinat amb traïdoria.

Un cas complex

El fets es remunten al maig de l'any 2017, quan es va localitzar un cos calcinat al maleter d'un cotxe en una posta forestal propera al Pantà de Foix. La víctima era Pedro Rodríguez, agent de la Guardia Urbana de Barcelona i parella sentimental de Rosa Peral en el moment dels fets. La investigació va concloure que els principals sospitosos de la mort de Rodríguez són Rosa Peral i Albert López, que en el passat també havien estat parella.

Segons fiscalia i acusació, els acusats van planejar matar-lo per treure-se'l del mig i mirar de reprendre l'antiga relació. Durant tot el procés previ al judici, tant Peral com López han negat el triangle amorós i s'han anat acusant mútuament de l'autoria del crim.

Més informació

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres