Crim del Foix

El pare de Rosa Peral recorda emocionat el dinar familiar del dia del crim i diu que es va "equivocar" a la comissaria

Diu que la víctima tenia un bat de bèisbol per trencar-li el cap a l'exmarit de la filla fruit de la tensió tremenda

ACN/ Miquel Codolar Vilanova i la Geltrú 04-02-2020 15:45 Lectures 2259
El pare de Rosa Peral, Francisco Peral, durant el judici pel crim de la Guàrdia Urbana, el 4 de febrer del 2020. ACN

El pare de Rosa Peral, Francisco Peral, durant el judici pel crim de la Guàrdia Urbana, el 4 de febrer del 2020. ACN

El pare de Rosa Peral, l'agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona acusada de matar el seu company també agent del cos amb la col·laboració d'un altre guàrdia urbà i examant, Albert López, ha recordat emocionat el dinar familiar que van fer el mateix dia que es va produir el crim. Francisco també ha manifestat que es va "equivocar" quan va manifestar a la comissaria que el dia després dels fets havia vist a la víctima, Pedro Rodríguez, parlant amb la seva filla, i ha negat que aquesta li demanés que mentís. Ha explicat que la relació entre la víctima i l'exmarit de la filla, Rubén, era d'una "tensió tremenda" i que Rodríguez tenia un bat de beisbol "per trencar-li el cap". Tres ciclistes han explicat que van passar a prop del vehicle cremat.

Francisco Peral ha explicat que viu a dos quilòmetres de la casa de la seva filla i sempre ha tingut molt contacte amb les seves nétes, pràcticament de manera diària. Ha dit que a diferència de l'anterior marit de la seva filla, des del gener del 2017 va tenir molt bona relació amb Pedro Rodríguez, la víctima del crim de l'1 de maig del 2017. La relació era "bona, bona, bona" i fins i tot el seu fill l'anomenava "avi", ha exposat.

Ha explicat que el dia que es van produir els fets, el mateix 1 de maig, van fer un dinar familiar a casa de la víctima, on hi havia les seves nétes amb les pares i els avis. Ha relatat una escena familiar, en la que després d'anar a la piscina, mentre ell desbrossava el pati amb Rodríguez, la seva filla els feia fotos de com treballaven, després van jugar al joc de l'oca i cap a les nou del vespre van tornar a Cubelles on es van separar els dos vehicles, el dels avis i el dels pares i les netes. Aquell dia no tornar a parlar amb la seva filla.

El dia després, el 2 de maig, Francisco va telefonar a la seva filla, li va preguntar per les filles i van quedar que es trobarien al parc on anaven sovint. Allà no els van trobar i quan la va tornar a telefonar ella li va comentar que estava arribant a casa, ha indicat. Sense parlar amb la seva filla, perquè estava parlant amb els veïns, va endur-se'n les filles al parc. Segons ha manifestat, tot va passar amb total normalitat.

Unes hores després, quan va tornar les nenes a casa seva no va entrar però va observar que no hi havia el cotxe de Pedro Rodríguez. Ha assegurat que en cap moment va preguntar a la seva filla pel que havia passat amb Rodríguez. Es va assabentar del que havia passat després, pels comentaris d'una companya de feina de la seva filla.

Al quarts de nou del vespre va tornar a la casa per fer de cangur de les nenes. La seva filla anava vestida amb un xandall que no portava habitualment i li va dir que havia d'anar a un sopar, sense més detalls, i que es podia quedar a dormir amb les nenes, cosa que no era habitual. La seva filla també li va explicar que amb Pedro Rodríguez s'havien enfadat i havia marxat de la casa.

Ha explicat que li va sorprendre un cotxe vermell que va entrar accelerant i que ha dit que sabia que era de l'amant de la seva filla, Albert López, però que no sap qui li va dir perquè ell no coneix a López.

Uns dies després va anar a declarar a la policia i va assegurar haver vist a Pedro Rodríguez de lluny parlant amb a seva filla. Després, a petició dels agents, va dir que s'havia equivocat perquè la seva filla estava parlant amb un veí. "Rosa no em va demanar que mentís", ha assegurat.

Els dies posteriors d'haver-se trobat el vehicle ha dit que la seva filla estava "enfonsadíssima" tot i que davant les filles evitava mostrar-ho. Ha assegurat que la seva filla i Pedro Rodríguez es volien casar i que tenien previst anar a la Feria d'abril de Sevilla, on ja havien anat anteriorment, i a fer un creuer.

"Amb Pedro vaig prendre més cafès en quatre mesos que amb en Rubén amb disset", ha explicat sobre la relació que mantenia amb les parelles de la seva filla. En aquest sentit, ha dit que Pedro Rodríguez un dia li va mostrar un bat de beisbol per pegar a Rubén perquè aquest darrer s'havia quedat la clau i entrava i sortia de la casa, motiu pel qual va canviar els panys.

Els ciclistes no van donar importància al vehicle

Aquest dimarts també han declarat tres ciclistes que van passar a prop del vehicle cremat on hi havia un cos calcinat. Han explicat que a la zona hi passen ciclistes de manera habitual i cap dels tres hi van donar importància. El primer ha dit que va passar per la zona el dimecres 3 de maig del 2017 i que ni es va aturar, que el cotxe estava cremat però no sortia fum i que va deduir que no era recent. Va veure també un altre vehicle estacionat i unes claus a terra i les va deixar allà.

El mateix dia un altre ciclista que ha declarat al judici va veure un vehicle cremat però tampoc hi va donar importància i també va passar de llarg.

El dia després, el dijous 4 de maig, hi va passar un altre ciclista, que també va veure les claus del cotxe i en aquest cas sí que les va agafar. Mentre preparava el dinar va veure a la televisió que s'havia trobat el vehicle amb el cadàver al maleter, va telefonar per informar que tenia les claus i dos agents del cos de Mossos d'Esquadra les van anar a buscar.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No