Audiència de Barcelona

Rosa Peral nega que el crim del Foix fos "una diabòlica i perversa prova d'amor"

Explica que després de veure sang a la destral d'Albert López va pensar que li havia sortit sang del nas

ACN/ Miquel Codolar Vilanova i la Geltrú 12-03-2020 16:49 Lectures 3651
Una capturadora a la sala habilitada per periodistes durant el segon dia de declaració de l'acusada pel crim de la Guàrdia Urbana, Rosa Peral. ACN

Una capturadora a la sala habilitada per periodistes durant el segon dia de declaració de l'acusada pel crim de la Guàrdia Urbana, Rosa Peral. ACN

"Aquest crim no és més que una diabòlica i perversa prova d'amor que els uniria a vostè i a Albert per a sempre?", ha preguntat el fiscal a l'acusada pel crim de la Guàrdia Urbana. "Per descomptat que no, si jo només pateixo amenaces i control, això no és tenir cap prova d'amor", ha contestat Rosa Peral. L'acusada ha dit que no confiava en la Guàrdia Urbana ni els Mossos per denunciar els fets i ha reiterat que l'altre acusat, Albert López, li "controlava cada moviment i cada missatge" i "sempre estava amb la pistola". A preguntes de l'acusació popular ha dit que després de veure sang a la destral d'Albert López va pensar "que li havia sortit sang del nas" i que de la víctima, Pedro Rodríguez, era "l'última persona" que podia "odiar".

"Jo no tinc cap pla i no hi ha cap pla on estigui amb ell en aquesta barbaritat. El meu únic pla que he tingut ha estat un pla de futur amb Pedro", ha explicat Rosa Peral durant el segon dia de declaracions al judici pel crim de la Guàrdia Urbana. Ha reiterat que ella no va intervenir i desconeixia el pla per assassinar Pedro Rodríguez.

El moment en què l'acusada ha mostrat més fermesa ha estat quan el fiscal ha donat a entendre que podia tenir motius per matar a Pedro Rodríguez. Ha dit que malgrat les "discussions" que van tenir l'havia ajudat a trobar un advocat en el cas de la 'pornovenjança' i en la custòdia de les filles. "Crec que és l'última persona que podia odiar", ha reblat.

L'acusada ha explicat que l'arribada d'Albert López saltant la tanca de la casa i posant-se uns guants de jardineria va ser molt ràpida. Tot i que ella estava posant rentadores al costat de Pedro Rodríguez, la seva parella no se'n va adonar ni va fer cap gest o moviment. Ella s'hi va acostar per intentar dissuadir a López i es va posar a córrer escales amunt, ha explicat a preguntes de l'acusació particular.

Diu que no tenia proves per denunciar

Segons el relat de l'acusada mentre ella estava amb les seves filles a la planta superior Albert López li va demanar les claus del cotxe de Pedro Rodríguez i després que baixés a netejar. Quan ho va fer va trobar una motxilla amb taques de sang, una destral i "coses molt desagradables". Davant aquestes circumstàncies no va pensar en una hipotètica agressió d'Albert López a Pedro Rodríguez. "Puc arribar a la conclusió que li ha sortit sang del nas", ha explicat.

Ha relatat que des d'aquell moment només pensa en protegir les seves filles i no es planteja què pot haver passat a Pedro Rodríguez. "Jo li vull seguir el rotllo perquè no s'enfadi", explica en relació a la "por" que tenia a Albert López i a les seves actuacions els següents dies, en què no va denunciar ni alertar ningú del que havia vist.

A preguntes de l'acusació particular, que ha assenyalat diverses contradiccions que el jutge ha acceptat en relació a proves i declaracions prèvies, l'acusada ha dit que tampoc tenia proves per incriminar Albert López tot i que ha reconegut que va rebre i esborrar una foto amb una mà amb sang i va portar el mòbil de Pedro Rodríguez a sobre.

"Tinc la bala a casa"

Peral ha explicat que no té habilitat a l'hora de disparar amb la pistola però va formar part d'un equip de tir de la Guàrdia Urbana. Ha dit que aquest és l'origen de les bales que es van trobar a casa seva. "No tenia intenció d'utilitzar mai a la meva vida la pistola", ha explicat a preguntes de la defensa d'Albert López. Ha afegit que no li van fer signar res per endur-se les bales a casa.

A la pistola hi faltava una bala perquè li haurien dit que era millor per la molla de l'arma no omplir-la del tot. "Tinc la bala a casa", ha argumentat. La defensa d'Albert López li ha preguntat per aquesta bala perquè sosté que Rosa Peral hauria matat a Pedro Rodríguez d'un tret. En canvi la defensa de Rosa Peral acusa López d'haver-lo matat amb una destral.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No