Audiència de Barcelona

L'acusat pel crim del Foix diu que va encobrir Rosa Peral perquè volia tornar a estar amb ella

'No dic res fruit de la lleialtat cega a una persona que he estimat amb absoluta bogeria amorosa', relata

ACN/ Miquel Codolar Vilanova i la Geltrú 13-03-2020 22:23 Lectures 3029
Pla curt d'Albert López, acusat del crim de la Guàrdia Urbana, aixecant les mans mentre declara al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. ACN

Pla curt d'Albert López, acusat del crim de la Guàrdia Urbana, aixecant les mans mentre declara al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. ACN

L'acusat del crim de la Guàrdia Urbana, Albert López, ha començat a declarar al judici del cas que se celebra al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) assegurant que va encobrir l'acusada, Rosa Peral, de l'assassinat de l'agent Pedro Rodríguez perquè volia tornar a estar amb ella. "No dic res fruit de la lleialtat cega a una persona que he estimat amb absoluta bogeria amorosa", ha relatat. La sessió s'ha habilitat divendres a la tarda per accelerar un judici amenaçat per l'estat d'alerta en motiu del coronavirus. Està previst que el judici continuï dissabte a l'Audiència de Barcelona. López ha respòs a les preguntes del fiscal apuntant que no li feia res que la seva amant visqués amb la víctima i ha insistit que no és gelós.

López ha intentat ser educat amb les seves paraules però no ha pogut evitar mostrar a través d'algunes expressions el seu caràcter desafiant. Només en un moment de la seva declaració s'ha mostrat afectat per la situació, quan s'ha referit a la declaració de Rosa Peral durant el judici. "Realment no pensava que parlés com ha parlat de mi aquí, no esperava que digués aquestes barbaritats", ha exposat, visiblement emocionat.

L'acusat ha reconegut que la víctima, l'agent Pedro Rodríguez, no li queia gens bé, i que fins i tot al contacte del telèfon mòbil hi tenia guardat "Pedro fill de puta". "No era el meu amic ni ho hauria estat mai, només havíem compartit aquesta persona", ha explicat. Ha narrat com va descobrir per sorpresa la seva relació i que els va dir "que anés molt bé i que fossin feliços" perquè ha insistit que no és gelós.

Mesos després, però, va decidir "reemprendre l'amistat i si sortia alguna cosa més", ha dit. Per aquest motiu ha argumentat que va comprar l'anell que regalaria a l'acusada tres setmanes abans dels fets durant uns dies que també s'enviaven fotos "pujades de to". L'anell era "per xinxar una mica", ha argumentat, i ha afegit que ella li va donar com a regal una ampolla de cervesa que s'acabava de beure.

Segons la seva versió el dia dels fets va arribar a casa de la seva amant saltant la tanca i es va trobar amb un gos rottweiler que bordava. Va trobar a Rosa Peral descalça i despentinada de genolls netejant una bassa de sang. Quan la va veure ella se li va abraçar i li va dir que l'havia matat donant-li un cop o amb un tret després d'una baralla amb la víctima. El fiscal ha indicat que era la primera vegada que l'acusat deia que Rosa Peral havia reconegut disparar a Rodríguez.

López ha explicat que va intentar calmar a Peral, i que ella li va fer jurar que no digués res a la policia. Ell va abandonar la casa de l'acusada deixant-hi el telèfon. Ha argumentat que tenia pressa perquè al matí del dia següent tenia un judici, després havia quedat per anar a dinar a un japonès amb amics i marxar de viatge a Puntacana.

A preguntes del fiscal ha negat haver planificat l'assassinat juntament amb Rosa Peral, ser gelós de la víctima o haver promès a la seva amant que faria qualsevol cosa. "Jo havia jurat a aquesta dona amb lleialtat cega fruit de l'amor que no diria res. Estigués a comissaria o a Westpoint", ha reblat López.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No