Audiència de Barcelona

La defensa de l'acusat pel crim del Foix demana ara 2 anys i 10 mesos per encobriment en comptes de l'absolució

El fiscal planteja acusar de fals testimoni el pare de Rosa Peral, un veí i un caporal

ACN/ Miquel Codolar Vilanova i la Geltrú 14-03-2020 17:40 Lectures 2189
L'acusat pel crim de la Guàrdia Urbana, Albert López, en una pantalla a la sala habilitada pels periodistes durant el segon dia de la seva declaració

L'acusat pel crim de la Guàrdia Urbana, Albert López, en una pantalla a la sala habilitada pels periodistes durant el segon dia de la seva declaració

La defensa de l'acusat pel crim de la Urbana ha demanat una condemna del seu client per encobriment, en comptes de l'absolució que havia sol·licitat en l'escrit de qualificacions provisionals. "En motiu dels fets de l'escrit de conclusions" al qual ha demanat introduir "petites modificacions", l'advocat José Luis Bravo ha instat a "imposar una pena de dos anys i deu mesos de presó" a Albert López. Per la seva banda el fiscal Félix Martín ha plantejat acusar de fals testimoni el pare de Rosa Peral, el veí Manuel i el caporal Leal també per encobriment. Amb la declaració dels acusats finalitzada i les conclusions tractades aquest dissabte, dilluns al matí el fiscal començarà a fer l'informe final.

El fiscal va considerar durant la declaració del pare de Rosa Peral que no havia reconegut que s'havia equivocat quan va donar una coartada a la seva filla en un primer moment. Pel que fa al veí, el fiscal creu que la relació que tenia amb l'acusada era més intens que el que ell va descriure.

Finalment, pel que fa al qui va ser el cap dels dos acusats, la fiscalia va posar en evidència la seva presumpta connivència amb Peral els dies previs a la seva detenció, quan ella ja seria conscient de que estava assenyalada com a sospitosa i intentava recollir informació al respecte.

Diu que va ser un cas de "violència de gènere" amb un "resultat invers"

L'acusat pel crim de la Guàrdia Urbana, Albert López, diu que l'altra acusada, Rosa Peral, va matar Pedro Rodríguez en un cas de "violència de gènere" amb un "resultat invers". Va arribar a aquesta conclusió després de veure que l'acusada tenia la "cara envermellida" i "una marca d'agafada bastant profusa" no recorda a quin costat. En el segon dia de la seva declaració López ha dit que va acceptar encobrir qui era la seva amant "no només per lleialtat, també per segrest emocional perquè m'ho va fer prometre per les seves filles", ha exposat. López ha rebutjat respondre les preguntes de la defensa de l'acusada per "cansament mental" i per accelerar el judici.

En el seu segon dia prestant declaració, Albert López ha tornat a negar que hagués tingut cap "disputa" amb la víctima, Pedro Rodríguez. A preguntes de l'acusació particular sí que ha reconegut que havia tingut "una conversa més o menys tensa" sobre Rosa Peral. Mesos abans dels fets, com que la víctima no es creia el que li deia López de Peral, aquest li va enviar captures de pantalla de les converses que mantenien els acusats. "Enfrontament amb Pedro, mai", ha insistit.

La nit de l'1 al 2 de maig del 2017, quan es va produir l'assassinat de Pedro Rodríguez, López defensa que l'acusada li va reconèixer que havia matat a la seva parella. Després va sopar mentre mirava una sèrie i va intentar adormir-se. Com que no podia dormir va anar a casa de Peral, on aquesta li va reconèixer "mentre divagava i canviava de tema" que havia matat la seva parella a cops o amb una arma.

A preguntes del jutge López ha explicat que no podia "descriure amb paraules" el que va sentir "emocionalment" quan va veure el cos sense vida de Pedro Rodríguez a dins el cotxe. Va ser una "pena maximitzada", ha afegit, perquè "ningú mata la persona que estima", ha reblat.

El dia després dels fets l'acusat ha reconegut que a petició de l'acusada va anar a comprar combustible pel cotxe de la víctima ja que tenia el dipòsit buit. López ha explicat que la "intenció" de Rosa Peral amb el vehicle on hi havia el cos de Pedro Rodríguez "era deixar-lo per allà en qualsevol lloc, fins i tot amb les claus, perquè algú se l'endugués i que s'ho mengés un altre".

Ha reiterat que no va denunciar els fets perquè volia tornar amb Rosa Peral i estava en una situació com si portés un "neoprè emocional".

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No